2022. július 22. péntek

Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,4-10.

MARADANDÓVÁ KÉSZÍTVE

Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,14)

Örököltem pár fabútort a szüleimtől és a nagynénémtől. Nem tudom pontosan, mikor gyártották, de gyönyörű, tömör fából készültek és tartósak. Hatalmas különbség van az otthonunk többi bútora és e között, mert azok furnérlemezből készültek, nem tömör fából. Azok újabbak és szépek, jó rájuk nézni, és jól is funkcionálnak, de nem hiszem, hogy bármelyiket is a végrendeletemben másra hagyhatnám.
A 139. zsoltár azt mondja, hogy gondosan és csodálatosan vagyunk megalkotva, és Isten formált anyánk méhében. Jöhetnek olyan idők, amikor törékenynek érezzük magunkat. De a fabútoros örökségemhez hasonlóan van egy megörökölt erőnk, marandandóságunk és gyönyörűségünk. A körülményeink lehet, hogy mást mutatnak. Lehet, hogy állandóan azt halljuk magunkban, hogy amit elterveltünk, nem fog sikerülni. De bátoríthat bennünket az, hogy Isten kezének tartós alkotásai vagyunk.

Imádság: Drága Atyánk, adj nekünk magabiztosságot, mikor törékenynek érezzük magunkat! Emlékeztess bennünket, hogy te alkottál, és a tieid vagyunk. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket ad meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4).

Istennel kiállhatom az idők próbáját.
Kate Carroll (Kildare, Írország)

IMÁDKOZZUNK A BÚTORASZTALOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek