2022. július 26. kedd

Történt egyszer, hogy Jézus valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait! Ő pedig ezt mondta nekik: Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe! Azután így szólt hozzájuk: Ki az közületek, akinek van egy barátja, és az elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek - és az így válaszolna belülről: Hagyjál békén! Az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak, nem kelhetek fel, hogy adjak neked. Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert a barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van. Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak megnyittatik.

Lk 11,1-10.

VÁRATLAN ÁLDÁSOK

Higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. (Mk 11,24)

Keresztény családban nevelkedtem, és már korán megtanultam, hogy az imádságnak ereje van. Ezek a leckék megmaradtak bennem, és az évek során különféle imaszokásokat vettem fel.
Sajnos néha többet imádkozom dolgokért, ahelyett, hogy csak egyszerűen azt mondanám, "köszönöm, Istenem". Pályafutásom elején egy olyan előléptetésért imádkoztam, amelyre alkalmasnak éreztem magam, és joggal számíthattam. De nem kaptam meg az állást. Másik munkahelyet kerestem, de egy ideig gondolataim gyakran visszatértek ahhoz az álláshoz, és azon tűnődtem, hogy vajon miért nem hallgattatott meg az imádságom.
Évekkel később egy olyan karrier után vonultam nyugdíjba, ami örömet, anyagi biztonságot, társadalmi és szakmai elismerést, és barátságokat hozott olyan emberekkel, akiket soha nem ismertem volna meg, ha az eredeti imádságom meghallgatásra talál. Megdöbbent a tudat, hogy Isten mindig áldással válaszol, még akkor is, ha ez néha úgy történik, hogy ő nemet mond.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy több áldással ajándékozol meg bennünket, mint amennyit megérdemelnénk. Segíts felismernünk, hogy válaszolsz imánkra akkor is, ha ezt nem remélt vagy váratlan módon teszed. Ámen.

Isten válaszol imáinkra, igaz, néha meghökkentő módon.
Milton Looney (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, IMÁIK NEM HALLGATTATTAK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek