2022. július 28. csütörtök

Vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. A tolvaj többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,25-32.

TÜRELMESNEK LENNI

Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. (Zsolt 103,8)

Egyik nap az autómmal hazafelé tarottam a munkából, amikor egy kocsi bevágott elém a sávomba, és majdnem nekem ütközött. Méregbe gurultam, és meg akartam állítani a sofőrt, hogy kifejezésre juttassam haragomat. Aztán eszembe jutott a fenti igevers. Lehúzódtam az út szélére, és így imádkoztam: "Köszönöm, Istenem, hogy segítettél uralkodni magamon, mielőtt még több bajt okozhattam volna". Amit tenni akartam, az balesetet vagy szükségtelen károkat okozhatott volna.
A haragból fakadó fellépés gyakran nemkívánatos eredményhez és utólagos megbánáshoz vezet. Mérgesen nagyon könnyű tenni vagy mondani dolgokat, amiket nem is gondolunk komolyan, de közben másokat megbántunk. Előfordul, hogy az általunk okozott sérelem soha nem múlik el, vagy esetleg évekbe telik a feledése. Fontos, hogy Isten igéjét mindig szem előtt tartsuk, és tanuljunk belőle, hogy megvédjük magunkat és embertársainkat.
A Biblia sokszor említi, hogy Isten türelmes. Ha bízunk az ő jelenlétében, imádkozunk, és megtanulunk a nyomdokaiban járni, akkor képesek leszünk visszafogni haragunkat és harmóniában élni a körülöttünk lévőkkel. Köszönet ezért Istennek.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük jelenlétedet és igédet, ami segít kezelni haragunkat. Jézus Krisztus nevében. Ámen.

Mivel Isten jelen van, képes vagyok kontrollálni haragomat minden helyzetben.
Kong Peng Sun (Szingapúr)

IMÁDKOZZUNK A KÖNNYEN DÜHBE GURULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek