2022. július 30. szombat

Keresztelő János születése
Amikor pedig eljött Erzsébet szülésének ideje, fiút szült. Meghallották a szomszédai és a rokonai, hogy milyen nagy irgalmat tanúsított iránta az Úr, és vele együtt örültek. A nyolcadik napon eljöttek körülmetélni a gyermeket, és apja nevéről Zakariásnak akarták nevezni. Anyja azonban megszólalt, és ezt mondta: Nem, hanem János legyen a neve. De ezt mondták neki: Senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának. Ekkor intettek az apjának, hogy milyen nevet akar neki adni. Ő pedig egy írótáblát kért, és ezt írta rá: János a neve. Mindnyájan elcsodálkoztak. És azonnal megnyílt Zakariás szája, megoldódott a nyelve, beszélni kezdett, és áldotta az Istent. Valamennyi szomszédját félelem szállta meg, és Júdea egész hegyvidékén beszéltek minderről. Akik meghallották, szívükbe vésték, és így szóltak: Vajon mi lesz ebből a gyermekből? Az Úr keze pedig valóban vele volt.

Lk 1,57-66.

SZÜLETÉSTÖRTÉNET

Zakariás egy írótáblát kért, és ezt írta rá: János a neve. Mindnyájan elcsodálkoztak. (Lk 1,63)

Egyik nap a menyem megkért, hogy meséljem el neki a fiam születéstörténetét. Az őslakos amerikaiak között a születéstörténetek nagy jelentőséggel bírnak. Menyem már ismerte a saját és két lányának a történetét, de a férje születéstörténetét még nem. Ekkor jöttem rá, hogy ezt még sohasem meséltem el a fiamnak.
Egy őszi este a feleségemmel bementünk a kórházba első gyermekünket várva, koraszülés veszélye miatt. Másnap tiszta kék égre ébredtünk, és a feleségemnél megkezdődött a szülés. Őt elaltatták, de én is jelen voltam. Nem sokkal a gyermek születése után a feleségem elkezdett vérezni. Többé nem nyerte vissza az eszméletét, és hat órával később elhunyt.
Az első személy, aki bejött a kórházba, David volt, a lelkipásztorunk. Aztán a legjobb barátom érkezett meg a feleségével, legidősebb bátyám, John társaságában. Mivel a feleségemmel előre nem választottunk nevet a babának, a John David tűnt a legmegfelelőbbnek. John jelentése "Isten kegyelmes" vagy "Isten kegyelmi ajándéka", David pedig azt jelenti: "szeretett".
Tudom, hogy Isten jelen volt John születésénél, és bánkódott az édesanyja halála miatt. Azon a napon körülölelte fiamat szeretetével, és azóta is vigyázza lépteit. A fiam is tudja már, hogy személyében Isten gyönyörű ajándékot adott a világnak.

Imádság: Istenünk, segíts bíznunk benned és szeretni téged még akkor is, ha élethelyzetünk ezt nehézzé teszi! Ámen.

Ha megkérdőjelezem is Isten jelenlétét, ő akkor is mellettem van.
Ivan W. Nicholson (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELSŐ GYERMEKÜKET VÁRÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek