2022. július 31. vasárnap

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,25-31.

FÜVES LEGELŐK

Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. (Zsolt 23,2-3)

Az egyetem befejezése fontos volt számomra, de a szakdolgozat megírása próbára tette a kitartásomat. Amikor a professzor megmondta, hogy nem sikerült, és újra fel kell vennem a tárgyat, csődtömegnek éreztem magam. A tandíj is magas volt. Nem tudtam kétszer kifizetni, és a szüleimtől kellett segítséget kérnem. Tudtam, hogy ez egy pénzügyi teher - az anyukám már így is mosást vállalt, hogy anyagilag segítsen, és a testvérem is egyetemista volt.
Szégyelltem magam, hogy pénzt kellett kérnem. Nem hagyott nyugodni, hogy mi lesz a jövőben. Egy délután kinyitottam a Bibliám, és olvastam a Zsolt 23-ból: "Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Elképzeltem, ahogy én is a füves legelőkön pihenek Istennel. Isten békességet adott, és lecsendesítette lelkem. A Mindenható megnyugtatott, hogy ő irányít mindent, és tudja, min megyek keresztül.
Végül megírtam újra a szakdolgozatom - a családom segítségével. Az ő támogatásuknak és Istennek hála elfogadták a szakdolgozatom, és lediplomáztam.

Imádság: Istenünk, köszönjük a békességet, ami minden értelmet meghalad, és a baráti, családi támogatást, amivel megáldasz bennünket. Ámen.

Istennél nyugalmat találhatok.
Karen Tarine (Fővárosi Régió, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A PÉNZÜGYI PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐ EGYETEMISTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek