2022. augusztus 2. kedd

Tanítás közben így szólt Jézus: Óvakodjatok az írástudóktól, akik szeretnek hosszú köntösben járni, és szeretik, ha köszöntik őket a tereken, szeretnek a főhelyeken ülni a zsinagógákban és az asztalfőn a lakomákon; felemésztik az özvegyek házát, és színlelésből hosszan imádkoznak: ezekre súlyosabb ítélet vár.
Jézus pedig leült a templomi persellyel szemben, és nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz a legkisebb pénzt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian a fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindent beledobott, amije csak volt, az egész vagyonát.

Mk 12,38-44.

EGY APRÓSÁG

Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Mk 12,43)

Tizenegy éves koromban súlyos asztmám miatt egy gyermekrehabilitációs intézetbe kerültem. Az első héten minden új beteg ugyanazon az osztályon volt. Itt ismerkedtem meg egy Gladys nevű lánnyal, aki siket volt, és az egyik kezén nem volt ujja.
Abban az időben az Egyesült Államokban a siket gyerekek nem használhattak jelnyelvet, de amikor a nővérek nem figyeltek, gesztusokkal kommunikáltunk. Bár csak egy hétig voltunk együtt, Gladys miatt tanultam meg felnőttként a jelnyelvet, dolgoztam a Kaliforniai Siketek Iskolájában, mentem feleségül egy jelnyelvi tolmácshoz, neveltem fel három siket fogadott gyermeket, és jeltolmácsoltam istentiszteleteken számos gyülekezetben.
Sose tudhatjuk, Isten mikor használ fel egy apró körülményt, hogy egy nagy dolgot vigyen véghez. Jézus azt az asszonyt dicsérte, aki teljes vagyonát (két fillért) bedobta a perselybe. És ez az asszony még csak nem is sejtette, hogy hűséges adakozása több ezer éven át fogja inspirálni az embereket. Isten a legkisebb találkozásainkat is felhasználhatja, hogy valami nagy dologra ösztönözzön, még ha a mennynek ezen az oldalán nem is mindig értjük, hogyan viszi mindezt véghez.

Imádság: Mennyei Atyánk, add, hogy hűségesen éljünk, önként adva, amink van, a te dicsőségedre! Ámen.

A szeretet és hit apró cselekedeteiből megláthatják mások, hogy Isten méltó a dicséretre.
Janet Ann Collins (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A JELNYELVI TOLMÁCSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek