2022. augusztus 3. szerda

Ének szombatnapra.
Milyen jó hálát adni az ÚRnak, és zengeni neved dicséretét, ó, Felséges, hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel tízhúrú hangszeren és lanton, zengő hárfán! Mert megörvendeztettél tetteiddel, URam, kezed alkotásainak ujjongok.

Zsolt 92,1-5.

HÁLÁS SZÍV

Hálát adok az ÚRnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet. (Zsolt 9,2)

Morogtam és panaszkodtam, amikor a Covid-19 járvány miatti öthetes elszigeteltség után vissza kellett térnem a munkahelyemre. Rosszkedvű és ideges voltam már a gondolatától is, hogy megint minden reggel korán kell kelnem, autózni kell a cégemhez, és nyolc órán át az asztalnál fogok ülni.
Sok morgásom közepette egyszer csak eszembe jutott, hogy keresztényként minden helyzetben hálát kell adnom az Úrnak, függetlenül attól, mit érzek. De ezt nagyon nehéz megtenni. Ezért a következőt határoztam el: Valahányszor az akarja elhagyni a számat, hogy "nem akarok visszamenni dolgozni", inkább azt mondom, hogy "hálás vagyok, hogy van munkám." Mikor pedig az kívánkozik ki belőlem, hogy "nem akarok korán kelni", azzal helyettesítem, hogy "hálás vagyok, hogy van ágyam, amiben alhatok". Hűha! Micsoda változás ez! A hét folyamán a "hálás hozzáállásom" megváltoztatta a gondolkodásomat és a munkába való visszatéréssel kapcsolatos érzéseimet. Csodálatos módon az érzéseim végül hozzáigazodtak ahhoz, amit mondtam.
Ha panaszra hajlunk, találhatunk valamit, amiért hálásak lehetünk, és kifejezhetjük hálánkat Istennek. Ha ezt tesszük, a hálás szív átformálja az életünket.

Imádság: Ó, Urunk, formáld át a szívünket, és add, hogy hálásak legyünk neked minden helyzetben! Ámen.

Micsoda változást hozhat az Isten iránti hála!
Dianne Bradford (Auckland, Új-Zéland)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI RETTEG A VÁLTOZÁSTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek