2022. augusztus 5. péntek

Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz! Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz. Ne térj le se jobbra, se balra, tartsd távol lábadat a rossztól!

Péld 4,25-27.

AZ ÚT ELŐTTÜNK

Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz! (Péld 4,25)

Most, hogy ötéves unokám egyre jobban tud pótkerék nélkül biciklizni, szívesen elkísér engem is kerékpározni. Ilyenkor biztonságos útvonalakat választok, minimális forgalommal. Bár egyre magabiztosabban egyensúlyoz és egyre ügyesebb, folyamatosan szólni kell neki, hogy figyelje az utat. Minden kacsa, érdekes kavics vagy szép virág elvonja figyelmét, és ha nem figyel oda, letér az útról, ami néha majdnem katasztrófához vezet.
Ugyanígy velem is előfordul, hogy valami eltereli a figyelmemet és letérek az útról. Például amikor csüggedt vagyok, azon kapom magam, hogy az élet negatív dolgaira koncentrálok. Leveszem a szememet az útról, majd szomorúságba és önsajnálatba merülve a kétségbeesés bozótjába hajtok. Ha tekintetemet Istenre szegezem, aki vezet, nem térek le a helyes ösvényről.
Az unokámnak ott van az én hangom, hogy visszavigye az útra. De én is meghallhatom Isten hangját, amikor vissza akar terelni a jó útra, ha időt töltök vele és szüntelenül imádkozom, bízom benne és hálát adok neki. Isten mindig a legjobbat akarja nekem.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy előttünk mész, és vigyázol ránk, akkor is, ha nem gondolunk erre. Add, hogy bízzunk benned és meghalljuk visszaterelő hangodat! Ámen.

Isten mindig a javamat akarja.
Peg Arnold (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÉPP ÚJ KÉSZSÉGET SAJÁTÍT EL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek