2022. augusztus 7. vasárnap

A szövetség ládája
Készítsenek nekem szentélyt, hogy közöttük lakjam! Egészen úgy készítsétek el, ahogyan megmutatom neked a hajlék mintáját és az egész fölszerelés mintáját!
Készítsenek egy két és fél könyök hosszú, másfél könyök széles és másfél könyök magas ládát akáciafából! Vond be színarannyal, kívül-belül vond be, és készíts rá körös-körül aranyszegélyt! Önts négy aranykarikát, és erősítsd azokat a négy alsó sarkára: két karikát az egyik oldalára, két karikát a másik oldalára. Készíts rudakat is akáciafából, és azokat is vond be arannyal! Dugd a rudakat a láda oldalain levő karikákba, hogy azoknál fogva hordozni lehessen a ládát. Legyenek a rudak a láda karikáiban, ne vegyék ki azokból! Tedd a ládába a Bizonyságot, amelyet neked adok! Készíts egy két és fél könyök hosszú, másfél könyök széles födelet is színaranyból! Készíts két kerúbot, szintén aranyból! Ötvösmunkával készítsd azokat a fedél két végére. Az egyik kerúbot az egyik végére készítsd, a másik kerúbot a másik végére, a fedél két végére készítsétek a kerúbokat! Legyen a kerúbok szárnya kiterjesztve fölötte úgy, hogy takarják be szárnyukkal a fedelet! Egymás felé forduljanak, de a kerúbok arca a fedél felé nézzen! A födelet tedd rá a láda tetejére, a ládába pedig tedd bele a Bizonyságot, amelyet neked adok. Ott jelenek meg neked, és a födélről beszélek veled, a két kerúb közül, amelyek a bizonyság ládáján vannak: innen beszélek veled mindarról, amit majd általad parancsolok Izráel fiainak.
Azután készíts egy két könyök hosszú, egy könyök széles és másfél könyök magas asztalt akáciafából! Vond be színarannyal, és készíts rá körös-körül aranyszegélyt! Készíts rá körös-körül egytenyérnyi keretet, a keretére pedig készíts körös-körül aranyszegélyt! Készíts hozzá négy aranykarikát, és erősítsd a karikákat a négy láb négy felső végére. A rúdtartó karikák a keretnél legyenek, hogy hordozható legyen az asztal. A rudakat akáciafából készítsd, és vond be arannyal: azokon hordozzák az asztalt! Készíts hozzá tálakat, serpenyőket, korsókat és kelyheket, amelyekkel majd az italáldozatot bemutatják! Színaranyból készíttesd azokat! Tégy elém az asztalra mindenkor szent kenyeret!

2Móz 25,8-30.

PÉLDÁK A VALÓS ÉLETBŐL

Egészen úgy készítsétek el, ahogyan megmutatom neked a hajlék mintáját és az egész fölszerelés mintáját! (2Móz 25,9)

Nem tudtam elképzelni a szent hajlékot, amikor elolvastam Isten Mózesnek adott utasításait. De miután láttam a tabernákulum életnagyságú reprodukcióját, megértettem, hogyan illeszkedik egymáshoz a szegély, a bevonatok, a függönyök. Egy modell megtekintése segített megértenem Isten utasításait.
Jézus példázatainak a valóságban megelevenedő példái is segítenek megérteni tanításait. Látom az állhatatos özvegyasszony kitartását (Lk 18,1-8) megmutatkozni az imacsoportomban, és hallom, amint egy szülő évről évre imádkozik önfejű gyermekéért. Látom az irgalmas samaritánus (Lk 10,30-37) együttérzését megjelenni abban, ahogy a helyi szolgálatok gondoskodnak az élelemre vagy menedékre szoruló emberekről.
Amikor pedig személyesen részt veszek a szolgálatban, még mélyebben megértem mindezt. Olyankor áldottnak érzem magam, amiért áldás lehetek másoknak. Ezért támogatom a missziókat, amelyek világszerte segítik az embereket, ezért tanítok, irányítok és végzek gyülekezeti munkát. Látás által értünk, a szolgálat által pedig megtapasztaljuk és megmutatjuk másoknak, mit jelent a Szentírás.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a sok áldást, amit adtál nekünk. Segíts áldást hozni másokra azzal, hogy megosztjuk velük hitünket, és gondoskodunk róluk. Ámen.

Ma hogyan mutathatnám be Jézus tanításait?
Shirley Brosius (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK SAJÁT GYÜLEKEZETÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek