2022. augusztus 8. hétfő

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat. Tamás erre így szólt hozzá: Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat? Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.

Jn 14,1-7.

TÉRKÉP

Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. (Jn 14,6)

Az egyik dolog, amit mindig is különlegesnek találtam a feleségemben, az a térképek iránti szeretete. Már kislányként megtanulta olvasni a térképeket, ő volt a navigátor a családjában és aztán a mi családunkban is. Bár mostanában gyakran használunk GPS-t, ő mégis jobban szereti a papírtérképet, mert így az egész útvonalat egyben láthatja.
Életünk sok szempontból olyan, mint egy utazás. Van kezdete és vége, és az is fontos, hogyan jutunk el a kiindulási pontból a célba. Nem szeretném eltékozolni az életemet azzal, hogy útközben eltévedek, és elfecsérlem földi életem értékes idejét.
Jézus szavai a Jn 14,6-ban emlékeztetnek arra, hogy Isten annyira szeret, hogy térképet ad az élethez. Jézus egy kapcsolatba hív engem. Ettől még fontosabb, hogy a szavai és tanításai mutatják az utat előre. Segítenek, hogy olyan életet éljek, amilyet a Teremtőmmel való kapcsolatom formál, aki szeret, és meghív az örök életre. Így az életemet egy izgalmas utazásnak tekintem, amelyen Jézus a vezetőm és az erőm, aki nap mint nap segít nekem.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy Jézust adtad nekünk, hogy ő legyen az út, az igazság és az élet. Járj velünk ezen az életúton, és alakíts minket olyanná, hogy az általad mutatott szeretet szerint folytassuk az életünket! Ámen.

Amikor Jézusra tekintek, megtalálom az élet útját.
Robert Terhune (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, ELTÉVEDTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek