2022. augusztus 9. kedd

Jézus ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!

Mt 14,22-33.

EGY HITTEL TETT LÉPÉS

Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. (Mt 14,29)

Hamarosan részt kell vennem egy orvosi vizsgálaton a kórházban, amire egyedül fogok menni. Édesanyám el szokott kísérni, így a gondolat, hogy most egyedül megyek, félelemmel és szorongással tölt el. Azt hiszem, félek a várható diagnózistól. Ha eljön az ideje, képes leszek-e nyugodtan fogadni azt?
Miközben készülök arra, hogy egyedül megyek, próbálok bibliai történeteket felidézni. Emlékeztetem magam, hogy támogatnak a barátaim, akik imádkoznak értem. Ezek a gondolatok erősítenek engem. A megpróbáltatások során ráébredek, hogy egy lépést kell tennem az ismeretlenbe.
Ha folyton a fejünkben jár valami, ami nem hagy nyugodni, eltöprenghetünk rajta. Így jutottam arra, hogy Jézusra bízhatom az aggodalmaskodást. Hallottam már másoktól: "Ha teszel egy lépést előre, Jézus vezetni fog." Ez az egy lépés a hit lépése. Amint megtesszük, megtudjuk, hogy Jézus velünk tart, és támogat minket. Soha nem vagyunk egyedül.

Imádság: Drága Jézus, köszönjük, hogy velünk tartasz minden helyzetben. Adj bátorságot, hogy hittel megtegyük az első lépést, és találkozzunk veled! Ámen.

Néha egy hittel tett lépésre van szükség, hogy találkozzunk Jézussal.
Asako Yano (Hirosima Prefektúra, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ORVOSI VIZSGÁLATI EREDMÉNYRE VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek