2022. augusztus 14. vasárnap

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel vonultok majd ki, és békességben vezetnek titeket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak. A tövis helyén boróka nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére történik ez: örök jelként, amelyet nem lehet eltörölni.

Ézs 55,8-13.

AZ ÁGYTAKARÓ

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. (Ézs 55,8-9)

Fiatalkoromban édesanyám bevezetett a kötés és a hímzés rejtelmeibe. Ez a képességem rengeteg örömöt szerzett éveken át. Már a hetvenes éveimben járok, és egyik barátom nemrég megtanított horgolni. Néhány edényfogó készítésével kezdtem. Később azonban belefogtam egy ágytakaróba is.
Barátom egy nagyon bonyolult mintát mutatott, amelyet nemzedékeken át használtak. Amikor belekezdtem, úgy nézett ki, mint csomók és hurkok véletlenszerű összevisszasága. Minden egyes elkészült darab olyan volt, mintha nem illene a másikhoz, és nem is volt túl szép. Amikor azonban a darabokat összeöltöttem egymással, megláttam azt a csodálatos mintát, amelyet nem láthattam az elején.
Eszembe jutottak életem kihívásokkal teli időszakai. A kihívások között képtelenségnek tűnik célokat meghatározni. Azon tépelődöm, hogy miért éppen velem történik mindez. De idővel Isten mindig megmutatja a nagyobb képet is. Amint Pál írja az 1Kor 13,12-ben: "Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten."

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy a te gondolataid magasabbak, mint a mieink, és örök szeretettel gondolsz ránk. Ámen.

Isten útjai mindig a legjobbak.
Oystein Brinch (Oslo, Norvégia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY BÍZNI TUDJUNK ISTEN ÚTJAIBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek