2022. augusztus 15. hétfő

Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.
Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.

Zsolt 23.

EMLÉKEZNI ISTEN SZAVÁRA

Isten igéje élő és ható. (Zsid 4,12)

Ötödik osztályos koromban egy egytantermes vidéki iskolába jártam. Egyszer egy évben "Versengés Napja" volt, amikor - többek között - helyesírás- és szépírásversenyen is összemérhettük tudásunkat. A szépírásversenyre készülve egy verset kaptunk, hogy gyakoroljuk az írást. Abban az évben ez a 23. zsoltár volt. Újból és újból leírtam, azt remélve, hogy jutalmat kapok érte, valójában azonban sokkal fontosabb dolgot nyertem.
Évekkel később férjhez mentem, és az első gyermekünket vártuk. Minél közelebb kerültem a nagy naphoz, annál jobban aggódtam. Arra kértem Istent, legyen velem és gyermekemmel, hogy minden rendben legyen. Azon az éjszakán, amikor a szülőszobára indultam, meglepő békességet és nyugalmat éreztem. A kórházban a 23. zsoltár hirtelen a maga teljességében jött elém, habár évek óta nem olvastam. Az ötödikes koromban oly sokszor leírt szöveg ott volt az emlékezetemben. Isten pedig most felhasználta ezeket a szavakat, hogy bizonyosságot és békét adjanak. Abban a pillanatban Isten jelenlétét nagyon erősen éreztem. Tudtam, hogy akár élek, akár meghalok, Isten gondot visel rólam, és minden rendben lesz.
Ez a tapasztalat és a 23. zsoltár egész életem során velem maradt bizonyosságot adva időről időre. Később más igéket is megtanultam, lehetőséget adva Istennek, hogy szóljon hozzám.

Imádság: Atyánk, hálásak vagyunk, hogy a Szentíráson keresztül megszólítasz, és érezhetjük jelenlétedet. Ámen.

A Szentírás Isten hangja, amelyen keresztül beszél hozzám.
Monna Canida Brauer (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁRANDÓS ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek