2022. augusztus 17. szerda

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: "Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól", de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: "Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak." Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

KITARTÓ GONDOSKODÁS

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Megrémültem, amikor húszas éveim végén a derekamban levő súlyos sérülés hirtelen hónapokra ágyhoz kötött, és képtelen voltam olyan alapvető teendőkre, mint a főzés, takarítás, bevásárlás, vagy munkába járás. Annak örülhettem, hogy legalább a személyes tisztálkodást el tudtam végezni.
Mindeközben Isten megmutatta, hogy mire képes Krisztus teste, amikor a hit és a tettek egymásra találnak a mások szolgálatában. A gyülekezeti tagok főztek nekem, segítettek a bevásárlásban, a takarításban és a mosásban is. Elszállítottak a vizsgálatokra, beszélgetni és imádkozni jöttek hozzám. Hónapról hónapra, és a következő néhány évben is mindenféle korú hívő testvér gondoskodott a fizikai, társasági és lelki szükségeimről.
Olyan gyakran sietünk, hogy segítsünk, amikor emberek műtét előtt állnak, vagy valamilyen veszteséget élnek át, de néhány héttel később újra eláraszt minket a sok teendő, vagy azt gondoljuk, többet már nem tudunk tenni vagy mondani. Miközben néhány embernek csupán rövid ideig tartó segítségre van szüksége, mások rászorulnak, hogy Krisztus teste hónapokon, akár éveken át körbevegye és kísérje őket. Talán éppen ez az, amit megtehetünk azokért, akik rászorulnak a gyülekezetünkben.

Imádság: Atyánk, hálát adunk a mások szükségeiről gondoskodó hűséges emberekért. Segíts, hogy hitünket a szolgálat tettein keresztül is megmutathassuk egymásnak! Ámen.

Hogyan segíthetnék valaki hosszan tartó szükségeiben?
Bronwyn Ashton Winch (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A FOLYAMATOS SEGÍTSÉGRE SZORULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek