2022. augusztus 26. péntek

A hatalmas Isten, az ÚR szól, és hívja a földet napkelettől napnyugatig. A tökéletes szépségű Sionon ragyogva jelenik meg Isten. Jön a mi Istenünk, nem hallgat. Előtte emésztő tűz, körülötte hatalmas szélvihar. Hívja az eget odafent, és a földet, mert ítélni akarja népét. Gyűljetek hozzám, híveim, akik áldozattal kötöttetek szövetséget velem! Igazságát hirdesse az ég, mert ítéletet tart az Isten. (Szela.)
Hallgass, népem, most én beszélek! Izráel, most téged intelek! Isten, a te Istened vagyok én! Nem feddelek meg véresáldozataidért, sem állandóan előttem levő égőáldozataidért, de nem fogadok el házadból bikát, sem aklaidból bakokat. Hiszen enyém az erdő minden vadja, és ezernyi hegynek minden állata. Ismerem a hegyek minden madarát, enyém a mező vadja is. Ha éhezném, nem szólnék neked, mert enyém a világ és ami betölti. Eszem-e a bikák húsát, iszom-e a bakok vérét? Hálaadásodat áldozd az Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat! Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.

Zsolt 50,1-15.

BÁTORODJ FEL!

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. (Zsolt 50,15)

A COVID-19 világjárvány idején sokan karanténba kerültek, és otthon kellett maradniuk. Ez azt jelentette, hogy az embereknek hirtelen sokkal több szabadidejük lett, és dönthettek róla, hogy mire használják azt fel.
A mai igeversből tudjuk, hogy bármilyen legyen is a helyzetünk, Isten azt akarja, hogy imádkozzunk, és segítségül hívjuk őt. Valójában azt mondja, hogy amikor ezt megtesszük, megszabadulunk, hogy aztán neki tulajdoníthassunk minden dicsőséget és magasztalást. Isten ennyire szeret, és meg akar szabadítani minket a nyomorúságtól. Amikor kihívásokkal szembesülünk, lehetőséget kapunk a lelki növekedésre, és egyre jobban függünk Istentől, felismerve, hogy nélküle semmik vagyunk.
Ezért tehát, bátorodjunk fel: bánjuk meg bűneinket, és töltsünk több időt bibliaolvasással és imádsággal!

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy szeretsz és oltalmazol bennünket. Segíts, hogy közelebb kerüljünk hozzád, megnyitva elménket, hogy megismerjük akaratodat! A nyomorúság napjaiban pedig taníts meg minket Fiadhoz, a mi Urunkhoz hasonlóan élni. Ámen.

Ma több időt fogok tölteni Istennel.
Anoush Gill (Sindh, Pakisztán)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÖLCSEN HASZNÁLJUK AZ IDŐNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek