2022. augusztus 27. szombat

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállásának napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik. Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek. Jelentkeznek majd az idegenek, hogy legeltessék nyájaitokat, és más népek fiai lesznek földműveseitek és szőlőmunkásaitok. Titeket pedig az ÚR papjainak neveznek, Istenünk szolgáinak mondanak. A népek gazdagságát élvezitek, kincseikkel büszkélkedhettek.

Ézs 61,1-6.

FÜZIKÉK

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam... Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik. (Ézs 61,1.3)

Egy alaszkai utazásunk során, ahogy a buszunk az autópályán haladt, elmentünk egy nagy terület mellett, ahol leégett fák sorakoztak. A fekete, megperzselt fák előtt sok gyönyörű halvány rózsaszín virág nőtt. Ugyanezeket a virágokat vettem észre, amikor egy hegyi ösvényen túráztunk a nyirkos vadonban. Később túravezetőnk elmagyarázta, hogy a virágot erdei füzikének hívják, és általában olyan helyeken nő, ahol valamilyen katasztrófa történt, például tűz vagy akár gleccseromlás.
Isten hasonlóképpen tud válaszolni, amikor életünk bizonyos területein katasztrófát éltünk át. Ahogyan Ézsaiás próféta mondja, Isten szépséget tud teremteni olyan helyen is, ahol egykor hamu volt, és örömet tud okozni a gyász idején. És ahogyan Isten ott volt Sadrakkal, Mésakkal és Abéd-Negóval a tüzes kemencében (Dán 3), velünk is ott van a "tüzeinkben". Miközben mindenféle küzdelmekkel nézünk szembe, emberi korlátaink meggátolhatnak abban, hogy átlássunk a túloldalra, ahol a szépség várhat ránk. De Isten látja mindezt, velünk van, és képes megvigasztalni mindazokat, akik gyászolnak.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy szabadulást adsz a próbákból. Ámen.

Isten szépséget tud kihozni a legsivárabb helyzetből is.
Laverne Williams (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFÁKBÓL GYÓGYULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek