2022. augusztus 29. hétfő

Amit mondok nektek a sötétben, azt mondjátok el napvilágnál; amit fülbe súgva hallotok, azt hirdessétek a háztetőkről! Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában. Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.

Mt 10,27-31.

EGY VERÉB ÉRTÉKE

Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? (Mt 10,29)

Ahogy ültem a kertben egy nyári napon, nézve, ahogy a madarak ide-oda röpködnek a sövényben, eszembe jutott a fenti ige. Arról beszél, hogy milyen értékesek vagyunk, ha még a verebekre is odafigyel Isten. Megpróbáltam 5 percig csak az egyik verébre koncentrálni.
Lehetetlen volt. Nem tudtam követni, hogy mit csinál a kiválasztott kismadár, mert olyan gyorsan repkedett ide-oda, hogy folyton összekevertem őket. Eltekintve a fekete folttól a hím veréb nyakán, nem igazán lehetett megkülönböztetni őket.
De Isten egyenként ismeri a verebeket, számontartja a tollaikat is, ugyanúgy, ahogy a hajszálakat a fejünkön. Ha ő minden mozgását követi a verebeknek, akkor az a tudat és figyelem, amit felénk fordít, felfoghatatlan.
Bízhatunk a Mennyei Atyában nemcsak az életünk nagy dolgaiban, hanem a legkisebb részletekben is. Isten képes látni és törődni minden kicsiny bajunkkal. Minden, ami gondot okoz nekünk, akármilyen lényegtelen is, fontos Istennek. Imádságban mindent elé tárhatunk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy semmi nem kerüli el figyelmedet. Viselj gondot rólunk és szeretteinkről, úgy, ahogy a kis madarakkal is teszed! Ámen.

Isten a legkisebb élőlényre is szeretettel tekint.
Keren Dibbens-Wyatt (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÖNÉRTÉKELÉSI PROBLÉMÁKKAL KÜZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek