2022. augusztus 30. kedd

Amikor a fáraó elbocsátotta a népet, Isten nem a filiszteusok országa felé vezette őket, bár arra közelebb lett volna. Isten ugyanis azt gondolta: Nehogy megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatérjen Egyiptomba! Ezért kerülő úton vezette Isten a népet, a Vörös-tenger felé a pusztán át. Hadirendben vonultak ki Izráel fiai Egyiptomból. József csontjait is magával vitte Mózes, mert József ünnepélyesen megeskette Izráel fiait: Bizonyosan rátok tekint Isten, és akkor vigyétek el innen a csontjaimat magatokkal! Azután útnak indultak Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,17-22.

KÖRBE-KÖRBE

Amikor a fáraó elbocsátotta a népet, Isten nem a filiszteusok országa felé vezette őket, bár arra közelebb lett volna. Isten ugyanis azt gondolta: Nehogy megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatérjen Egyiptomba! (2Móz 13,17)

Gyakran elfog a szorongás, amikor behajtok egy körforgalomba. Főként akkor nehéz, ha elérem az óhajtott kijáratot, de nem jó sávban vagyok. A gyors sávváltást általában dudálás kíséri, úgyhogy az egyetlen opció: teszek még egy kört, úgy hajtok ki.
Mózes második könyve leírja, hogyan vándoroltak a zsidók a pusztában. Amikor kivonultak Egyiptomból, Isten azon az úton vezette őket, ami védelmet nyújtott, és biztosította, hogy ne kelljen visszatérniük Egyiptomba, majd megérkezzenek az Ígéret földjére. Isten nem hagyta őket egyedül, tűz- és felhőoszloppal ment előttük. A 40 éves vándorlás lehetőséget adott a zsidóknak, hogy megtanuljanak bízni Istenben.
Mi is sokszor tapasztaljuk, hogy körbe-körbe megyünk és nem haladunk, de bízhatunk abban, hogy Isten velünk van, és nem hagy egyedül. Az imádságos figyelem teret ad arra, hogy kilépjünk a körforgásból, és megtaláljuk az Istenhez vezető utat.

Imádság: Istenünk, elcsendesedünk előtted, és kinyitjuk szívünket Szentlelked felé. Segíts, hogy figyeljünk biztatásodra: "Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek!" (Ézs 30,21) Ámen.

Isten velem van mindennapi utaimon.
Graham N. West (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ UTAT KERESNEK ISTENNEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek