2022. szeptember 4. vasárnap

Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél?

Mt 14,22-31.

MINDIG JÉZUSRA TEKINTS!

Amikor azonban Péter az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? (Mt 14,30-31)

Az elmúlt 25 évben hét izraeli utazást vezettem. Ezeken a kirándulóutakon mindig teszünk egy hajókázást a Galileai tengeren. Amikor beérünk a tó közepére, megkérem a kapitányt, hogy állítsa le a hajómotorokat. Miközben sodródunk a vízen, két szentírási részt olvasok fel hangosan: Jézus lecsendesíti a vihart (Lk 8,22-25) és Péter, amint a vízen jár (Mt 14,22-23).
Legutóbbi utam alkalmával egy esővel kísért kisebbfajta szélvihar miatt tornyosulni kezdtek a hullámok, miközben haladtunk a vízen. Eszembe jutott, hogy Péter hasonló hullámokat láthatott, és hasonló szelet érezhetett. És amikor levette a szemét Jézusról, és az őt körülvevő viharra tekintett, megijedt és süllyedni kezdett.
Azt hiszem, mindannyian Péterhez lehetünk hasonlóak, amikor úgy érezzük, hogy az életünk irányítása kikerül a kezünkből. De ha a Szentírás olvasása és az imádkozás által figyelmünket Jézus felé fordítjuk, akkor ő mindig ott lesz, hogy kinyújtsa a kezét, és biztonságba vonjon minket.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük állandó jelenlétedet. Taníts minden élethelyzetben rád hagyatkoznunk! Ámen.

Hogyan fogok ma Krisztusra figyelni?
Gregory N. Seltzer (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK BÉKÉÉRT A KÖZEL-KELETEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek