2022. szeptember 15. csütörtök

Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek ahhoz az elhívatáshoz méltón, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett és mindenek által és mindenekben. A kegyelem pedig mindegyikünknek Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. Ezért mondja az Írás:
"Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek." Az pedig, hogy "felment", mi mást jelent, mint azt, hogy le is szállt erre a földre. Aki leszállt, az "fel is ment", feljebb minden égnél, hogy betöltse a mindenséget. És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra.

Ef 4,1-13.

AZ EGYSÉG FONTOSSÁGA

Úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. (Róm 12,5)

Sok évvel ezelőtt a futballcsapatom a félidőben 3-0-ra vesztésre állt. Amikor az edző körül összegyűltünk a szünetben, egymást okoltuk azokért a hibákért, amik az ellenfél pontszerzéséhez vezettek. Edzőnk nem törődött panaszainkkal, és egy vesszőseprűt adott csapatkapitányunk kezébe, kérve, hogy törje azt el. Izgatottan figyeltük a srácot, akit mindannyian tiszteltünk, ahogy újra és újra próbálja eltörni a seprűt, de még csak meghajlítani sem tudja. Végül épen adta vissza. Körbenézve mindannyiunkon, edzőnk elmagyarázta, hogy ez az egység ereje. Bíztatott bennünket, hogy dolgozzunk össze, és a második félidőt egy megújult csapatszellemben játszottuk. Öt gólt rúgtunk, és megnyertük a játékot.
Azt gondolom, hogy a Szentlélek hasonló leckét szeretne tanítani nekünk. Az Ef 4,6 emlékeztet arra, hogy "egy az Istene és Atyja mindeneknek". Isten azt akarja, hogy minden hívő eggyé legyen. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk. A különbségek ellenére a keresztények tudnak - és szükségük is van arra, hogy együtt dolgozzanak a jó hír továbbadásában.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy félretegyük a különbségeket, és együtt dolgozzunk a többi kereszténnyel a világ minden részén, imádva, szolgálva és dicsőítve téged. Ámen.

Egy az Istene és Atyja mindeneknek.
Samuel Yali Ituma (Ebonyi, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK EGYSÉGÉRT AZ EGYHÁZBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek