2022. szeptember 22. csütörtök

Abban az időben - így szól az ÚR - Izráel minden nemzetségének Istene leszek, ők pedig az én népem lesznek. Ezt mondja az ÚR:
Kegyelmet kapott a pusztában a fegyvertől megmenekült nép, a nyugalma felé tartó Izráel. A messzeségben is megjelent az ÚR: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. Fölépítelek még téged, és fölépülsz, Izráel szüze! Fölékesíted még magad, és kézi dobokkal lejtesz majd táncot a vigadozók között! Ültetsz te még szőlőt Samária hegyein, és akik elültetik, azok fogják szüretelni is. Mert eljön az a nap, amikor az őrök így kiáltanak Efraim hegyein: Jöjjetek, menjünk a Sionra, Istenünkhöz, az ÚRhoz!

Jer 31,1-6.

ÚT A STABILITÁSHOZ

A messzeségben is megjelent az ÚR: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. (Jer 31,3)

Tizenhét évvel ezelőtt volt egy áttörés az életemben, és végre megértettem, mit jelent számomra Isten szeretete. Évtizedeken keresztül könyörögtem Istenhez, hogy szabadítson meg az evészavaraimtól és a depressziótól. Ezek rossz hatással voltak a kapcsolataimra, és úgy éreztem, Isten is elhagyott. Imádkozni kezdtem: "Istenem, folyamatosan csalódást okozok az embereknek, és magamnak. Mostantól a felém való szeretetedre fogok figyelni."
Valami megváltozott, ahogy hallottam magam, milyen bizonyossággal beszélek Isten felém irányuló szeretetéről. Meg voltam győződve róla, hogy a mennyei Atya szeret, és az én oldalamon áll. Tudtam, hogy Isten sosem hagyna el. Többé nem éreztem azt, hogy Isten kiábrándult belőlem - ehelyett az ő gyengéd szeretete vett körül.
Azon a napon kezdődött el a lassú, de biztos felépülésem az érzelmi instabilitásból. Sok-sok lelkigondozói beszélgetés, egy darabig gyógyszerek szedése, de mindenekelőtt imádságban és bibliaolvasásban Istennel töltött idő után stabilitásra találtam.
Örülök, hogy nem vártam meg az állapotom még rosszabbra fordulását. Habár helyzetem kilátástalannak tűnt, megtanultam bízni Isten felém irányuló szeretetében, és megkerestem a szükséges segítséget.

Imádság: Urunk, Istenünk, végy körül irgalmaddal, és tölts be reménységgel! Ámen.

Isten szeretete megszabadít a reménytelenségtől.
Sheryl H. Boldt (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EVÉSZAVAROKKAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek