2022. szeptember 23. péntek

Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szeretitek! Szívből örüljetek vele mind, akik gyászoltátok! Mert jóllakásig szophattok vigasztalást nyújtó melleiből, gyönyörködve szívhatjátok duzzadó kebleit. Bizony, ezt mondja az ÚR: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot a népek gazdagságát. Megszoptatnak, karjukon hordoznak és térdükön ringatnak benneteket. Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket: Jeruzsálemben kaptok vigasztalást!

Ézs 66,10-13.

BÉKESSÉGRE LELVE

Bizony, ezt mondja az ÚR: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot a népek gazdagságát. (Ézs 66,12)

Amikor az Ézsaiás 66-ot olvasom, ahol a próféta Jeruzsálem békéjének helyreállításáról és virágzásáról beszél, mindig az jut eszembe, mikor Berlinben éltünk a családommal a hidegháború alatt. A várost szó szerint kettészelte a berlini fal. Emiatt állandóan jelen volt valamilyen feszültség a levegőben.
Egy nap a családommal megálltunk egy öreg kastélyromnál, mikor Nyugat-Németországon utaztunk át. Felmásztam egy erkélyre, letekintettem a Rajna-völgyre, és olyan békességet éreztem, ami minden aggodalmamat eloszlatta. Isten Lelke volt jelen, és a békesség úgy áramlott át rajtam, mint a folyó. Bár sok évvel ezelőtt történt, sose fogom elfelejteni azt a pillanatot.
Idővel megtanultam, hogy Isten békességét át lehet élni imádságban és a Szentírás fölötti elcsendesedésben is. A Békesség Fejedelmére bízhatjuk minden terhünket. Ő körbevesz bennünket, amikor csak keressük és átadjuk neki életünket.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy a te békességedet keressük jó időkben és nehéz napokban is. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" (Lk 11,2-4) Ámen.

Milyen terheket adhatok át ma az Úrnak?
John Schliesser (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FOLYAMATOS NYUGTALANSÁGBAN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek