2022. szeptember 27. kedd

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

AZ IMÁDSÁG KIVÁLTSÁGA

Jézus arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. (Lk 18,1)

Az utóbbi időben eléggé kiábrándult lettem, hogy milyen nehéz kommunikálni a mai világban. Sok egészségügyi szolgáltató annyira betáblázott, hogy több hétbe vagy hónapba kerül, mire időpontot tud az ember foglalni egy orvosnál. Nem olyan régen egy számlázási problémát szerettem volna elintézni telefonon, de három különböző személyhez irányítottak át, mielőtt a megfelelő emberhez kapcsoltak volna. Ő sem tűnt túlságosan boldognak attól, hogy velem kellett beszélnie, de végül megoldottuk a problémát.
A kommunikáció nehéz, különösen egy nagy szervezetnél. Ezért különösen nagyra értékelem az imádkozás kiváltságát. Az Istennel való kapcsolattartás nem korlátozódik bizonyos órákra. Nincs várakozás; a Mindenható mindig elérhető. Amikor Istenhez imádkozunk, azt ő mindig örömmel fogadja. Tudjuk, hogy a megfelelő személlyel beszélünk, mert Isten jobban ismer bennünket, mint mi önmagunkat.
Isten azt akarja, hogy imádkozzunk. Ezt tanuljuk a Biblia minden lapján. Arra teremtettünk, hogy kapcsolatunk legyen Istennel, és az imádság a legjobb módja, hogy ezt gyakoroljuk.

Imádság: Kegyelmes és szerető Istenünk, köszönjük neked azt a kiváltságot, hogy bármikor és bárhol beszélhetünk veled. Segíts élnünk az imádság ajándékával, hogy közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.

Isten mindig elérhető.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATON DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek