2022. október 5. szerda

Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses: Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,16-21.

FELEJTSD EL TÉVEDÉSEID!

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! (Ézs 43,18)

Néhány évvel ezelőtt, amikor megszereztem a mérnöki diplomámat, imádkoztam és reméltem, hogy Isten majd segít, hogy egy nemzetközi cégnél találjak munkát. Isten válaszolt nekem, és kaptam egy csodás ajánlatot, azonban nem volt pont olyan, amilyet szerettem volna. Naivan visszautasítottam a lehetőséget.
Ahogy teltek az évek, egyre inkább bántam a döntésemet. Rájöttem, hogy egy nagyszerű lehetőséget szalasztottam el. A helyzet kudarc volt számomra, mert küzdenem kellett azért, hogy más állást találjak, és el tudjam tartani a családom.
A fenti ige egyértelműen szólt hozzám. Elhatároztam, hogy hátrahagyom múltbéli tévedéseim, és előre haladok. Megtanultam a leckét, s így kell továbblépnem. Azt választottam, hogy Isten ígéretében bízom, és ez új energiát adott.
Ha a múltban élünk, lemaradhatunk nagyszerű dolgokról. Tanulhatunk múltbeli hibáinkból, de nem kell tovább rágódnunk rajtuk. Ehhez hasonlóan, örülhetünk múltbeli eredményeinknek, de nem kell ott leragadnunk. Isten mindig megújítja az életünket, és ha bízunk Krisztusban, akkor miénk a remény, hogy továbbra is csodálatos dolgok várnak ránk.

Imádság: Istenünk, adj nekünk bölcsességet, hogy ne rágódjunk múltbeli hibáinkon! Gyógyítsd be sebeinket, és hozz újat az életünkbe! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten mindig újat cselekszik az életemben.
Amobichukwu Samuel Duruaku (Rivers állam, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK LERAGADNAK A MÚLTBELI TÉVEDÉSEIKNÉL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek