2022. október 7. péntek

Odament Jézushoz egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: Ha akarod, megtisztíthatsz. Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: Akarom, tisztulj meg! És a lepra azonnal eltűnt róla, és megtisztult. Jézus ráparancsolva azonnal elküldte, és ezt mondta neki: Vigyázz, senkinek ne mondj semmit, hanem menj el, mutasd meg magad a papnak, és ajánld fel tisztulásodért mindazt, amit Mózes rendelt, bizonyságul nekik! Az pedig elment, és elkezdte mindenfelé hirdetni és híresztelni az esetet, úgyhogy Jézus nem mehetett többé nyíltan egyetlen városba sem, hanem kint, lakatlan helyeken tartózkodott, és odamentek hozzá mindenfelől.

Mk 1,40-45.

SZEMÉLYES KAPCSOLATOK

És a lepra azonnal eltűnt róla, és megtisztult. (Mk 1,42)

Egy jamaicai missziós út során középiskolás csoportunkkal egész nap sporttáborokat és ifjúsági programokat vezettünk. tanúságot tettünk nagy hallgatóságok előtt, és kétkezi munkát végeztünk. A legjobban azonban mindennap azt vártam, hogy egy vidéki kórházban meglátogassuk a betegeket. A betegek szenvedését és az épület rossz állapotát látva eleinte összeszorult a szívem. Azonban volt egy férfi, akihez mindennap leültem beszélgetni. Csillogó szemmel, lelkesen mesélt, felolvasott a Szentírásból, biztatott, majd engedte, hogy én is hasonlóképpen cselekedjem. Az összes ott végzett missziós munka között ez a kapcsolat jelentett a legtöbbet számomra.
Könnyű megfeledkezni a személyes kapcsolataink ápolásáról. Jézus mutat nekünk egy jobb utat Mk 1 végén, amikor a tömegek után tart egy szünetet, és egyetlen beteggel kezd foglalkozni. A Megváltó, a testet öltött Isten azért jött, hogy megmentse a világot. Enni adott a sokaságnak, de meggyógyította a leprás és a sorvadt kezű embert is. Ha Jézusnak volt ideje, és fontosnak tartotta, hogy kapcsolatba lépjen a körülötte lévő magányosnak tűnő emberekkel, mi is megtehetjük ezt.

Imádság: Urunk, nyisd fel szemünk, hogy meglássuk a körülöttünk élőket! Adj nekünk bátorságot, hogy segítő kezünket a magányos emberek felé nyújtsuk! Ámen.

Ma Isten szeretetét egy új emberrel fogom megosztani.
John Keeports (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK JAMAICA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek