2022. október 11. kedd

De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,4-10.

EGY ÚJ CÍM

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka. (Ef 2,8)

Évekkel ezelőtt egy lisszaboni kiránduláson a feleségemmel megtudtuk, hogy egy barátunk elhunyt. Hogy megemlékezzünk róla, találtunk egy közeli templomot, ahol leülhettünk, és elmondhattunk egy imát. A meredek domb tetején lévő szentély neve Igreja da Graca - a Kegyelem Temploma volt.
Amikor elhagytuk az épületet, észrevettünk egy repülőgépet a fejünk felett, ezért a feleségem megnyitotta a mobiltelefonján lévő alkalmazást, hogy megnézze, honnan jön és hová megy a gép. Egy kék kör a kijelzőn azt is mutatta, hogy mi hol állunk, ahonnan követjük a gép útját. A telefon szerint a helyet, ahol álltunk, Kegyelemnek hívták. Ezt személyes üzenetként éltem meg az Úrtól: az új címünk Kegyelem.
Be kell vallanom, hogy nagyon gyakran természetesnek veszem Isten kegyelmét. De a valóság az, hogy Isten kegyelme Jézus halála és feltámadása által ingyen adatik nekünk. Ahogy Pál írja az Ef 2,12-ben, Jézus előtt "reménység nélkül" és "Isten nélkül" éltünk a világban. Most új életünk van Jézus Krisztusban.

Imádság: Drága Urunk! Köszönjük Krisztus áldozatát és a kegyelem ajándékát. Segíts, hogy elfogadjuk ezt az áldást és felajánljuk másoknak! Ámen.

Mint Isten gyermekének Isten kegyelmében van az otthonom.
Oyvind Aske (Ostfold, Norvégia)

IMÁDKOZZUNK A REPÜLŐGÉPEN UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek