2022. október 15. szombat

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

VERSENYFUTÁS

Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1)

A futás az egyik kedvenc időtöltésem. Amikor futok, szabadnak és megállíthatatlannak érzem magam. Szeretem, ahogy felszökik bennem az adrenalin. Futás után úgy érzem, mintha valami nagy dolgot teljesítettem volna. Ez még akkor is így van, ha egy-egy nap nem így érzek. Néha nehéz motivációt találni rá, mégis mindig örömmel tölt el, amikor megteszem.
Hitéletünk is hasonlíthat ehhez. Isten arra hívott, hogy naponta imádkozzunk, és kövessük az ő akaratát, de igent mondani minderre nem mindig könnyű. Néha nehéz korán kelni, és időt tölteni Istennel, vagy kiadni az irányítást a kezünkből, és Isten tervét követni.
Keresztényként arra hívattunk, hogy naponta imádkozzunk, és kövessük Istennek az életünkre szóló tervét. A Zsid 12,1 arra biztat, hogy fussuk meg állhatatossággal az előttünk levő pályát. Ez az egész életünket magába foglalja, és azt követeli, hogy újra és újra igent mondjunk az imádságra, könyörületet mutassunk a szenvedőknek, gyülekezeti életet éljünk és Isten tervét kövessük.
Hálát adhatunk Istennek minden lehetőségért, amikor az előttünk levő pályát megfuthatjuk.

Imádság: Drága Urunk, bocsáss meg azokért az időkért, amikor nem mondtunk igent neked! Bátoríts és erősíts minket, hogy mindig kövessünk téged! Ámen.

Minden nap új lehetőség, hogy megfussuk a pályát.
Anna Zietz (Észak-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek