2022. október 27. csütörtök

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valamilyen lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. Sok kegyes zsidó férfi élt akkor Jeruzsálemben, akik a föld minden nemzete közül jöttek. Amikor ez a zúgás támadt, összefutott a sokaság, és zavar támadt, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni. Megdöbbentek, és csodálkozva mondták: Íme, akik beszélnek, nem valamennyien Galileából valók-e? Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén? Pártusok, médek és elámiták, és akik Mezopotámiában laknak, vagy Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, Frígiában és Pamfíliában, Egyiptomban és Líbia vidékén, amely Ciréné mellett van, és a római jövevények, zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek az Isten felséges dolgairól. Megdöbbentek mindnyájan, és tanácstalanul kérdezgették egymástól: Mi akar ez lenni? Mások azonban gúnyolódva mondták: Édes bortól részegedtek meg.

ApCsel 2,1-13.

UNIVERZÁLIS NYELV

Ezek után hallottam, mintha nagy sokaság hatalmas hangon szólna a mennyben: Halleluja, az üdvösség, a dicsőség és a hatalom a mi Istenünké. (Jel 19,1)

A halleluja egy olyan kifejezés, amit arra használunk, hogy örömöt vagy köszönetet fejezzünk ki - főleg Istennek. Ez a szó nem igényel fordítást. A keresztények a világ minden részén használják a saját nyelvükben az öröm és a dicsőítés kifejezésére.
Egyszer részt vettem egy etióp ortodox esküvőn. Etióp nyelven folyt a liturgia, nagyon szép ünnepség volt. Azonban az egyetlen dolog, amit értettem, és amire válaszolni tudtam, az a halleluja volt, mivel csak egy másik afrikai nyelvet és az angolt beszélem. Amikor azonban hallottam, hogy a pap azt mondja: "Halleluja!", akkor a gyülekezettel együtt én is ugyanígy válaszoltam.
Izgalmas rájönni, hogy mi, mint Isten gyermekei egy nagy család vagyunk, együtt, egységben dicsőítve az Urat. Akkor is, ha más nyelven szólunk hozzá, Isten boldogan fogadja a dicsőítést és az örömteli halleluja kiáltásokat.

Imádság: Dicsőítünk Urunk a hűségedért! Add, hogy minden gyermekedet családtagnak tekintsük! Halleluja! Ámen.

A halleluja szó egyesít minket Isten dicsőítésében.
Funmi Afolabi (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁVAL A GYÜLEKEZETI KÖZÖSSÉGÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek