2022. november 1. kedd

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

BIZONYSÁGTEVŐK FELLEGE

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt. (Zsid 12,1)

Szívesen nézegetem a világ minden tájáról származó lelki énekeket éneklő kórusokról készült videókat. Egyes dalok saját kultúrájuk jellemzőit viselik, mások pedig szinte minden keresztény számára ismerősek. Az egyik felvételen különböző nemzetiségű emberek éneklik az "Amazing Grace" (Az Úr irgalma végtelen) kezdetű éneket, minden sorát más nyelven: angol, norvég, német, héber, kínai, arab és még sok más nyelven. A hangok összecsengenek, különbözőek a szavak, de ugyanaz a dallam. Egy másik videóban 800 zenész adja elő ezt a dalt angolul. A képeken az előadókat a maguk sokszínűségében látjuk - fiatalokat és időseket, ütőhangszereseket és csellistákat, különféle bőrszínű embereket. A zenéjük inspirál és bátorít.
Ez a szentek közössége! És a bizonyságtevőknek ez a hatalmas felhője összeköt bennünket egymással Krisztusban.
Valahányszor személyes krízisbe kerülök, megnyugtat az a támogatás, amelyet ezektől a szentektől érzek. Minden pillanatban támogatnak milliók imái, akik előttünk jártak, és ismerve vagy ismeretlenül, most is hívnak minket örök kórusukba.

Imádság: Istenünk, köszönjük ennek a világméretű közösségnek az ajándékát. Ámen.

Ma emlékezni fogok életem szentjeire.
Lynn Domina (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉNEKESEKÉRT ÉS ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek