2022. november 9. szerda

Fiam, figyelj szavaimra, hajtsd füledet mondásaimra! Ne téveszd szemed elől, őrizd meg azokat szíved mélyén, mert életet adnak azoknak, akik megtalálják, és gyógyulást egész testüknek. Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!

Péld 4,20-23.

ISTEN IGÉJÉVEL A SZÍVÜNKBEN

Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened. (Zsolt 119,11)

A barátom biztatott, hogy könyv nélkül tanuljak meg bibliai verseket - egyet-egyet az ábécé minden betűjével. Felvállaltam a kihívást, és gondosan kiválasztottam 26 szentírási részt. Ezek a megtanult igeversek a hitéletem elengedhetetlen részévé váltak.
Rájöttem, hogy Isten igéje hatalommal és erővel teli. Ez az igazság. Ahogy a Péld 4,22 mondja: életet és gyógyulást hoz. Amikor megtöltöm a szívemet és az elmémet az igével, az békét hoz számomra, és erősít a szolgálatban. Ha ébren fekszem éjszaka, és nem tudok visszaaludni, elmondom ezeket a megtanult igeverseket, hogy összeszedjem a gondolataimat. Ha feszült vagyok egy orvosi kezelés során, felidézem ezeket az igéket, hogy megnyugodjak. Felfedeztem, hogy az imádat és az aggodalom nem lakozhat egyidőben bennem.
Jézus példáját követve használhatjuk a Szentírás igéit, előhívhatjuk emlékezetünkből a kísértések idején, belefoglalhatjuk imáinkba, vagy elmondhatjuk áldásként szeretteink életére. Mindez sokkal könnyebben megy, ha Isten igéjét kívülről megtanuljuk, és az a szívünkben él. Ez lelki fegyelem kérdése, amelyet nagyon hasznosnak és bátorítónak találtam.

Imádság: Szerető Atyánk, köszönjük azokat a kincseket és igazságokat, amelyeket élő igédben találunk. Adj erőt és kitartást, hogy elmélkedjünk a Szentírás fölött, tanulmányozzuk azt, és kívülről is megtanuljunk igeszakaszokat! Ámen.

Isten igéjével a szívemben gyógyulást és új életet találhatok.
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIAFORDÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek