2022. november 16. szerda

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert van, aki a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Az egyik ember ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken szólást vagy pedig a nyelveken szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

SZÜKSÉGES AJÁNDÉKOK

A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. (1Kor 12,7)

Néhány lakótársammal együtt üldögéltem a nyugdíjas otthonunk étkezőjében. A családjainkkal töltött régi ünnepekről beszélgettünk és arról, hogy konkrétan nekünk milyen feladataink voltak az ünnepi ételek előkészítésében. Néhányan a süteményeket sütötték, míg mások a kukoricakenyérből vagy a fehér kenyérből készült tölteléket vállalták. Nekem az áfonyaszósz készítése jutott.
Visszagondolva a beszélgetésre, rájöttem, hogy a dicsőítés és más gyülekezeti szolgálatok megosztása hasonló az ünnepi ételek elkészítéséhez. Mindannyiunknak vannak ajándékai, amivel hozzájárulhatunk a közösséghez. És mind elfogadjuk mások ajándékait. Az istentiszteleten a lelkész prédikál, a kórus énekel, az igeolvasó felolvassa a kijelölt igeszakaszt, az oltárszolga vagy ministráns meggyújtja a gyertyákat. A megelőző héten a tagok imádkoznak azokért, akik valamilyen kéréssel fordultak a gyülekezethez, a vasárnapi iskolában szolgálók előkészülnek a vasárnapi tanításra és imádkoznak a gyermekekért, a gondnokok ellenőrzik, hogy a templom készen álljon az alkalomra, és valaki mindig gondoskodik arról is, hogy legyen forró kávé és fánk.
Legyen akár családi vagy gyülekezeti alkalomról szó, minden tag felajánl valami ajándékot, ami szükséges az egész közösségnek. Örömmel megtelve adjuk és fogadjuk az ajándékokat!

Imádság: Drága Urunk, a mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk, és buzdíts annak megosztására! Ámen.

Isten arra szólít, hogy örömmel osszam meg ajándékaimat.
Sharon Christen (Texas, USA)

IMÁDKOZVA ADJUNK HÁLÁT A MÁSOKTÓL KAPOTT AJÁNDÉKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek