2022. november 17. csütörtök

A vámszedők és a bűnösök mindnyájan Jézushoz igyekeztek, hogy hallgassák őt. A farizeusok és az írástudók pedig így zúgolódtak: Ez bűnösöket fogad magához, és együtt eszik velük. Ő ezt a példázatot mondta nekik: Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre.

Lk 15,1-7.

A JÓ PÁSZTOR

Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? (Lk 15,4)

Gyermekként a jó pásztorról szóló példázat volt a kedvencem, és gyakran kértem a szüleimtől, hogy mondják el lefekvés előtt. Izgalmasnak találtam a történetet, ahogyan a pásztor megszámolja a bárányait, s rádöbben, hogy egy hiányzik, és elindul megkeresni a bárányt a sok veszély ellenére is. Mindig aggódtam az elveszett bárány miatt, de hatalmas megkönnyebbülést és boldogságot éreztem, amikor a pásztor biztonságban hazavitte. A példázat üzenete még ma is erőt ad számomra.
Amikor a gyermekekre gondolok szerte a világon, akik veszélyek és kihívások közt élnek, a jó pásztor jut eszembe, aki soha nem mond le rólunk. Még a félelmetes kihívások és bajok közepette is számíthatunk Krisztus hűségére. Arra hívattunk, hogy megosszuk Krisztus szeretetét másokkal. Főképp a gyermekeknek van nagy szükségük valakire, aki kíséri őket, és megismerteti velük a jó pásztort. Az a reménységem, hogy minden bizonytalanságban vagy félelemben élő gyermek megtudhatja, hogy Jézus, a jó pásztor közel van, és kész reményt és békét hozni nekik.

Imádság: Istenünk, tégy minket érzékennyé a gyermekek szükségleteire. Segíts megosztanunk szeretetedet velük, hogy biztosan tudhassák, soha nincsenek egyedül. Ámen.

Ma hogyan fogom segíteni a szükségben lévő gyermekeket?
Elci Lima (Sao Paolo, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKSZOLGÁLATOKÉRT VILÁGSZERTE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek