2022. november 19. szombat

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

KIFIZETVE

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka. (Ef 2,8)

Az állami egyetemi professzori állásom egyik előnye, hogy a gyermekeimnek nem kell tandíjat fizetniük, ha ebbe az iskolába járnak. A lányom úgy döntött, erre az egyetemre jelentkezik, és kihasználja az ösztöndíj lehetőségét. Együtt átnéztük az adminisztrációs folyamatot, milyen dokumentumok szükségesek az online beiratkozáshoz a következő tanévre. Ahogy beléptünk a személyes adatok oldalára, szerepelt egy olyan kötelezően kitöltendő sor, ahol a befizetendő összegnek kell állnia. Ennél a pontnál automatikusan megjelent ez a szó: FIZETVE. Semmivel nem tartoztunk, és a lányom úgy vághatott neki az iskolának, hogy nem nyomta a vállát a tandíj súlya.
Amikor elfogadjuk Jézust, mint Urunkat és Megváltónkat, tiszta lappal indulunk. Krisztus kereszten hozott áldozata lehetővé teszi, hogy a bűneink ellenére örök életet nyerjünk. Hit által Isten kegyelmének kedvezményezettjei lehetünk. Megnyugodhatunk abban a tudatban, hogy a mi lapunkon az áll: FIZETVE.

Imádság: Hűséges Istenünk, hatalmas a kegyelmed, de még hatalmasabb a szereteted irántunk - olyan hatalmas, hogy a Fiad, Jézus meghalt a kereszten a bűneinkért, és így örök életet szerzett nekünk. Köszönjük, Urunk! Ámen.

Isten szeretetének és kegyelmének részese vagyok.
Palmira Valenzuela (Nuevo León, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZÓ DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek