2022. november 21. hétfő

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó, és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. Sátrat készített a napnak, amely mint vőlegény jön ki szobájából, örül, mint egy hős, hogy futhat pályáján. Elindul az ég egyik szélétől, átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.
Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az ÚR rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az ÚR parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az ÚR félelme tiszta, megmarad örökké. Az ÚR döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.

Zsolt 19,1-11.

ISTEN HŰSÉGE

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,2)

Semmi sem fogható igazán a napkeltéhez. Ahogy a gyönyörű fénysugarak átragyognak a fák fölött, mintha hívnának: "Ébredj fel! Itt az ideje, hogy elkezdd a napot!" Nemrégiben csodálatos hótakaró borította a földet. Hihetetlenül gyorsan felolvadt a napfénytől, és kibukkant alóla a föld, odacsalogatva az őzeket, hogy újra legeljenek a kertemben.
A meleg napsugarak Isten hűségére emlékeztettek. Ahogy tudjuk, hogy a nap minden reggel felkel, abban is biztosak lehetünk, hogy Isten kegyelme ránk talál, bárhol is legyünk, hogy megszüntesse a kétségbeesést, és reményt adjon nekünk.
Az életünk során a nagy sietségben sokszor elfelejtünk megállni és élvezni a teremtett világ fenségét. A világ csodálatos módon működik! A zsoltáros szavai emlékeztetnek, hogy a teremtés célja az, hogy a Teremtőt dicsérje. Ha szánunk arra pár pillanatot, hogy lelassítsunk és észrevegyük a körülöttünk lévő teremtett világ szépségét, emlékezhetünk arra, hogy Isten mindig velünk van. És a legfontosabb, hogy csatlakozzunk a teremtett világhoz és dicsérjük irgalmáért és hűséges szeretetéért, ami megújul mindennap.

Imádság: Istenünk, a teremtés hirdeti a te dicsőségedet. Hadd éljünk a te örökkévaló fényedben, és hadd hozzunk dicsőséget a te nevednek. Ámen.

A teremtett világ dicséretet zeng Istennek. Hogy fogok együtt zengeni vele?
Timothy Hale (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁS SZÍVÉRT MINDEN NAPRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek