2022. november 22. kedd

Majd így folytatta: Mihez hasonlítsuk az Isten országát, vagy milyen példázatba foglaljuk? Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő, és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak. Még sok hasonló példázatban hirdette nekik az igét úgy, amint megérthették. Példázat nélkül nem is szólt hozzájuk, maguk között azonban tanítványainak megmagyarázott mindent.

Mk 4,30-34.

BORSMENTA

Isten országa közöttetek van! (Lk 17,21)

Ahogy ma reggel újra elolvastam a mustármag példázatát, eszembe jutott, hogy múlt héten magokat vetettem a kertemben. A borsmenta volt a legkisebb mag az összes közül. De mivel a borsmenta gyorsan nő és terjed, tudom, hogy ez a kis magocska végül az egész kertet beteríti majd.
Isten országa hasonlóan működik. Amikor befogadjuk Jézust a szívünkbe, másképp kezdjük el szeretni Istent, magunkat és másokat. Ennek az átformálódásnak a magja eleinte kicsi, de ahogy naponta követjük Jézust, gyökereket ereszt, erőre kap, és mindenhova szétterjed. A kerthez hasonlóan az Isten országának magját is táplálni kell. Tehetjük ezt bibliaolvasással, imádsággal és az Isten iránti hűséges engedelmességgel.
Mostantól mindig, ha ránézek a borsmentára és meglocsolom, emlékezni fogok arra, hogy a lelkemnek is szüksége van öntözésre, hogy Isten országa gyökeret eresszen és megerősödjön bennem, és rajtam keresztül a világban.

Imádság: Teremtő Istenünk, köszönjük az átformálódást, ami Jézus Krisztus által lehetséges. Vezess minket, hogy táplálhassuk a mennyei magot, ami a szívünkben él! Ámen.

Isten országa bennem él.
Andreea Nicolae (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK LEHETŐSÉGEKÉRT, HOGY MEGOSSZUK HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek