2022. november 24. csütörtök

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Így szóljanak az ÚR megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről.
Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő kimentette őket szorult helyzetükből. A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak. Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket.

Zsolt 107,1-9.

MINDÖRÖKKÉ HÁLÁS

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

A lányom nagyon szeret hálaadási dekorációt készíteni. Minden évben feldíszíti az ebédlőnket fényekkel, valamilyen pulykás dekorelemmel és őszi falevelekkel. Az egyik évben elkezdett egy új hagyományt: készített egy képet (polaroid kamerával) minden családtagról, ahogy megérkeztek a vacsorára. Aztán mindenkit megkért, hogy írja a kép alá, hogy miért hálás. A vacsora során pedig kitette a képeket. Abban az évben ez lett a beszélgetés témája. Ahogy arról beszélgettünk, kinek milyen áldásokban volt része és ki miért hálás, hatalmas hála öntötte el a szívünket.
A mindennapi stressz küzdelmeiben nehéz Isten ajándékaira figyelni. Könnyű elhinni, hogy a jó dolgok a mi saját munkánk eredményei, de a Jak 1,17 emlékeztet bennünket, hogy minden jó ajándék Istentől van. Milyen más lenne a szemléletünk, ha mindennap több időt töltenénk Isten áldásaira figyelve, és hálát adnánk az ő szeretetéért és hűségéért. A Zsolt 107,1 azt mondja: "Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete." Még a legrosszabb napjainkon is, amikor minden összeomlik, békére lelhetünk Isten szeretetében, és hálát adhatunk áldásaiért.

Imádság: Drága Istenünk, nyisd meg a szemünket és a szívünket, hogy felismerjük az ajándékaidat és áldásaidat, amiben nap mint nap részünk van. Ámen.

Javul a látásmódom, ha Isten szeretetére és gondoskodására gondolok.
Cindy C. Ragland (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY FELISMERJÜK ISTEN ÁLDÁSAIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek