2022. november 26. szombat

Mivel tehát, testvéreim, bízhatunk abban, hogy bemehetünk a szentélybe Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,19-25.

EGY VIHAR TANULSÁGAI

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,34-35)

Miután egy hurrikán áthaladt az Egyesült Államok déli részén, másnap hajnalban kimerészkedtem a hátsó verandára, hogy megnézzem a növényeimet. Miközben a lámpák ki-be kapcsolódtak, mert az áramszolgáltató a nagyfeszültségű vezetékeken dolgozott, láttam, hogy a legtöbb növényem rendben van, kivéve egyet, ami egy hatalmas tócsában ült. "Hát nem is tudom, hogy te túl fogod-e élni!?" - mondtam a lekókadt növénykének. Úgy döntöttem, hogy friss virágfölddel egy nagyobb virágcserépbe ültetem. Lehet, hogy a friss talajban - erős növényekkel körülvéve - nagyobb esélye lesz ennek a sérültnek a felépülésre.
Néha nekünk is vannak pillanataink, amikor eluralkodnak rajtunk a ránk törő viharok; amikor magányosnak, összetörtnek érezzük magunkat, és biztosak vagyunk benne, hogy senki sem érti meg fájdalmainkat. De, ha szeretettel vesz körül minket Isten családja, az ő erejük körülölel bennünket, a hitük támogat minket, szeretetük átöleli fájó szívünket. A hívők közösségében reménységet találunk. Nem vagyunk egyedül, körbevesz bennünket Isten szeretete és ereje, és átvészeljük a viharokat.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy megáldottál bennünket a veled és a szentekkel való közösséggel. Ámen.

Könnyebbé válnak terheim, ha megosztom őket a Krisztusban hívők közösségével.
Belinda Jo "B.J." Mathias (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI CSAPÁSOKAT ÁTÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek