2022. december 8. csütörtök

Jézushoz lépett Jakab és János, Zebedeus két fia, és így szóltak hozzá: Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk. Jézus megkérdezte tőlük: Mit szeretnétek, mit tegyek meg nektek? Ők pedig ezt mondták neki: Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobb, másikunk a bal kezed felől üljön majd a te dicsőségedben. Jézus így válaszolt: Nem tudjátok, mit kértek. Vajon ki tudjátok-e inni azt a poharat, amelyet én kiiszom, és meg tudtok-e keresztelkedni azzal a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem? Ők pedig így feleltek neki: Meg tudjuk tenni. Jézus ezt mondta nekik: Azt a poharat, amelyből én iszom, kiisszátok, és azzal a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem, megkeresztelkedtek, de hogy ki üljön jobb vagy bal kezem felől, azt nem az én dolgom megadni, hanem azoké lesz, akiknek elkészíttetett. Amikor ezt a többi tíz meghallotta, megharagudott Jakabra és Jánosra. De Jézus odahívta őket, és így szólt hozzájuk: Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, zsarnokoskodnak rajtuk, és nagyjaik hatalmaskodnak fölöttük. De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok; és aki közöttetek első akar lenni, az legyen mindenki rabszolgája! Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.

Mk 10,35-45.

VÁRATLAN ESEMÉNY

A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. (Lk 2,12)

A húgommal, Chinwe-vel egy éven keresztül izgatottan terveztük fia esküvőjét egy távoli helyen. Három nappal az esküvő előtt Lagosból a mexikói Puerto Vallartába repültem, és vittem a dekorációs kellékeket a színes nigériai szertartásra. De akkor egy sokk ért bennünket: Chinwe kórházba került, vesekővizsgálatot végeztek nála. Ha a tesztek pozitívak, sürgős műtétre van szüksége. Hála Istennek, a tesztek negatívnak bizonyultak.
Soha nem tudhatjuk előre, hogy mi fog történni. Vajon Mária számított-e a hosszú, nehéz betlehemi útra és a fogadós elutasítására? Gondolta, hogy szeretett gyermekének - az Örökkévaló Királynak - jászolban kell feküdnie? Hasonlóképpen, az apostolok (Mk 10) azt várták, hogy Jézusnak földi trónja lesz, és mellette akartak ülni. Nem számítottak arra, hogy szerény életük lesz, és hogy sok szenvedésen kell keresztülmenniük.
Csalódások tarkítják életünket - kudarcba fulladt üzleti vállalkozások, megromlott kapcsolatok, elvesztett szerettek, elutasított álláspályázatok, megválaszolatlan imák. Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy várjuk, megtanulhatunk bízni az örökkévaló Királyban, aki egy istállóban született. Isten mindig velünk van.

Imádság: Szerető Atyánk, erősítsd hitünk és bizalmunk abban, hogy minden csalódásunkon átvezetsz! Ámen.

Minden váratlan eseményben keresni fogom Isten jelenlétét.
Nenye Andy-Eke (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A FRISS HÁZASOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek