2022. december 15. csütörtök

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Róm 12,9-13.

CSELEKVŐ HIT

Akinek két ruhája van, adjon annak, akinek nincs, és akinek van ennivalója, hasonlóan cselekedjék! (Lk 3,11)

A barátnőmmel ebédszünetben egy fa alá telepedtünk le. Amint nekiláttunk, hogy ebédünket kicsomagoljuk, észrevettünk egy lányt az osztályunkból, egy másik fa alatt. A lánynak nem volt ebédje, ezért odamentünk, hogy megosszuk vele ennivalónkat. Másnap ismét azt láttuk, hogy nincs mit ennie. Megkérdeztük tőle, hogy mi az oka. Azt válaszolta, hogy édesanyja fertőző beteg, és nem tud neki ebédet készíteni. A következő néhány napon barátnőm ragaszkodott ahhoz, hogy osszuk meg vele ebédünket.
Barátnőm eltökéltsége Jézusra emlékeztetett, aki ötezer embernek adott enni (Jn 6,1-15). Egy fiatal fiú ebédjét áldotta meg, így lakatta jól a sokaságot. Amikor egyesek nem voltak biztosak abban, hogy mindenkinek jut étel, András körbenézett, hogy lássa, mennyi ennivaló van. Kis cselekedetek hoztak óriási változásokat azon a napon. Hasonlóképpen, amikor barátnőm látta a szükséget, könyörülettel és szeretettel cselekedett.
Egy olyan világban, ahol az önzetlen szeretet nagyon ritka, Jézus arra hív, hogy mások érdekeit a sajátunk elé helyezzük. A keresztény élet alapja a hit és a cselekedetek összhangja. Ha Krisztus követői vagyunk, hitünket tettekben kell, hogy megmutassuk, odafordulva azokhoz, akik szükségben vannak.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts, hogy észrevegyük azokat, akik elnyomásban vagy kirekesztésben élnek! Ámen.

Úgy mutathatom meg a hitemet, ha megosztom azt, amim van, azokkal, akik szükségben vannak.
Navamani Peter (Karnataka, India)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek