2023. január 3. kedd

Mert ez az az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást, nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól volt, és meggyilkolta a testvérét. És miért gyilkolta meg? Mert az ő cselekedetei gonoszak voltak, a testvére cselekedetei pedig igazak.
Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket: aki nem szereti a testvérét, az a halálban marad. Aki gyűlöli a testvérét, az embergyilkos; azt pedig tudjátok, hogy az embergyilkosnak nincs örök élete. Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért.

1Jn 3,11-16.

MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ

Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus. (Ef 2,20)

2016-ban azt terveztem, hogy meglátogatom az Emanuel Afrikai Metodista Gyülekezetet Charlestonban, Dél-Karolinában. Azért akartam elmenni, hogy kifejezzem együttérzésemet a gyülekezettel, az előző évben őket ért szörnyű támadás miatt.
Látogatásom előtt néhány héttel rájöttem, hogy a templomba, amely egy történelmi építmény, talán be sem tudok jutni, mert kerekesszéket használok. Ijedten kerestem rá a gyülekezet honlapjára, és láttam, hogy megemlítik a kerekesszékes megközelítési terveket, így tárcsáztam a megadott számot. Megtudtam, hogy amikor az előző év tragikus eseménye után adományok érkeztek, a gyülekezet úgy döntött, hogy készítenek egy külső liftet, amely összeköti az épület szintjeit. Biztosítottak a bejutás lehetőségéről és a szíves fogadtatásról.
Amikor megérkeztem a templomba, egy nő barátságosan meghívott a mellette lévő helyre. Az istentisztelet után megfogta a kezemet, és megígértette velem, hogy minden alkalommal eljövök a templomba, amikor Charlestonba látogatok. Most minden úrvacsora alkalmával, amikor Jézusra gondolok, eszembe jut az Emanuel gyülekezet vendégszeretete is. A gyülekezet a kilenc tagjának igazságtalan halála után továbbra is megnyitotta kapuit, és mindenki számára hozzáférhetővé tette templomát.

Imádság: Istenünk, hálát adunk szeretetedért. Adj bátorságot, hogy megnyissuk ajtónkat és szívünket a világ előtt! Ámen.

Isten még a tragédiák között is képes megnyitni a szíveket.
Rachel Cywinski (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A BŰNCSELEKMÉNYEK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek