2023. január 5. csütörtök

Mózes negyven nap és negyven éjjel volt ott az ÚRnál. Kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírta a táblákra a szövetség igéit, a tíz igét.
Azután lejött Mózes a Sínai-hegyről; a bizonyság két táblája Mózes kezében volt, amikor lejött a hegyről. Azt azonban nem tudta Mózes, hogy arcbőre sugárzóvá vált, amikor Istennel beszélt. Amikor Áron és Izráel fiai mind meglátták, hogy sugárzik Mózes arcbőre, nem mertek odamenni hozzá. Mózes azonban odahívta őket, és akkor Áron meg a közösség vezetői mind visszatértek hozzá, Mózes pedig beszélt velük. Azután odamentek hozzá Izráel fiai is mind, ő pedig megparancsolta nekik mindazt, amit az ÚR mondott el neki a Sínai-hegyen.

2Móz 34,28-32.

RAGYOGJON VILÁGOSSÁGOTOK!

A bizonyság két táblája Mózes kezében volt, amikor lejött a Sínai-hegyről. Azt azonban nem tudta Mózes, hogy arcbőre sugárzóvá vált, amikor Istennel beszélt. (2Móz 34,29)

A kisgyermekekkel való élet áldás, de kihívást is jelenthet. Feleségemmel az évek során szorgalmasan dolgoztunk azon, hogy elvégezzük napi feladatainkat, miközben ügyeltünk arra, hogy sok időt fordítsunk a gyermekeinkre is.
Családi tevékenységeink egyike a nagybevásárlás. Minden második szombaton egy piacra megyünk, ahol az asztalok közötti terek egy autópálya forgalmi dugójához hasonlók. A lányainkat bevásárlókocsiba ültetve fel-alá járkálunk a sorok között, kerülgetve a többi vásárlót, közben a feleségem folyamatosan dobálja a kocsiba a megvásárolt termékeket.
Néhány hete vásárlás közben egy férfi megállított, és megdicsérte a gyönyörű családomat. Észrevette vidámságunkat, ahogy fel-alá keringtünk a piac zsúfolt terein. Szavai megérintették szívemet, és tudtam, hogy Istennek tartozom köszönettel.
Amikor rendszeresen időt töltünk Istennel, az ő jóságát fogjuk sugározni, ahogy Mózes is. Az öröm, amit ez a férfi észrevett a családunkban, az Istennel töltött időnk eredménye. Elfoglaltságunk ellenére lehetséges, hogy ő isteni kisugárzással töltse meg életünket. Ahogy Mózes is megtapasztalta, nagy örömet találhatunk az Úrral való időtöltésben.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy szeretetedet sugározzuk mások felé, bárhol vagyunk és bárhová megyünk! Ámen.

Mindenhová magammal viszem Isten fényét.
Zach Schaar (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek