2023. január 6. péntek

Illés a Hóreb-hegyen
Az ÚR ezt mondta: Gyere ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt; de az ÚR nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett; de az ÚR nem volt ott a földrengésben. A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment, és megállt a barlang bejáratánál. Egy hang pedig így szólt hozzá: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni. Ekkor azt mondta neki az ÚR: Menj, kelj ismét útra a pusztán át Damaszkuszba, és amikor odaérsz, kend fel Hazáélt Arám királyává. Azután Jéhút, Nimsí fiát kend fel Izráel királyává; Elizeust, az ábél-mehólái Sáfát fiát pedig kend fel prófétává magad helyett! És aki majd megmenekül Hazáél kardjától, azt Jéhú öli meg, és aki megmenekül Jéhú kardjától, azt Elizeus öli meg. De meghagyok Izráelben hétezer embert: minden térdet, amely nem hajolt meg Baal előtt, és minden szájat, amely nem csókolta meg őt.

1Kir 19,11-18.

HALLOD?

A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment, és megállt a barlang bejáratánál. (1Kir 19,12-13)

Szívesen eszem reggelente joghurtot. A macskám, Cali is szereti, de gyakran éppen összegömbölyödve heverészik egy napsütötte helyen a ház másik részében, amikor reggelizni készülök. Mindegy, hol van, mindig rohan, amikor meghallja a halk hangot, amint a joghurtos doboz fedelét felnyitom.
Sokat kutattam, hogyan hallhatom meg Isten hangját és hívását. Isten szerető jelenlétére hangolódom a Biblia és a Csendes Percek olvasásával, naplóírással, a gyülekezeti közösségben, a barátaimmal beszélgetve, valamint a személyes imádkozással. Cali macskám reggelenkénti reagálása pedig arra emlékeztet, hogy amikor odafigyelek, meghallom Isten hangját.
Hallom Istent egy bibliai versben vagy egy áhítatban, amely visszhangra talál bennem, vagy egy naplóbejegyzésben, amely felfed egy rejtett igazságot. Isten hangja szól egy prédikációból, amely megmarad a szívemben, és olyan testvéri beszélgetésekből, amelyek mélyebb lelki kapcsolatot teremtenek Istennel. Amikor imádkozom vagy akár csak csendben vagyok és figyelek rá, meghallom Isten halk hangját. És ha válaszolok Isten hangjára, tudom, hogy jó dolgok várnak rám.

Imádság: Istenünk, a hangod mindenütt és mindenben ott van. Segíts, hogy odafigyeljünk és válaszoljunk rá! Ámen.

Mi segít abban, hogy meghalljam Isten hangját?
Patricia Kinner Kelly (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VÁGYNAK HALLANI ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek