2023. január 10. kedd

A Tízparancsolat követelményei
Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: Szólj Izráel fiainak egész közösségéhez, és mondd meg nekik: Szentek legyetek, mert én, az ÚR, a ti Istenetek, szent vagyok. Anyját és apját mindenki tisztelje. Tartsátok meg szombatjaimat. Én, az ÚR vagyok a ti Istenetek! Ne forduljatok a bálványokhoz, és ne készítsetek magatoknak öntött istenszobrokat. Én, az ÚR vagyok a ti Istenetek! Ha békeáldozatot mutattok be az ÚRnak, úgy áldozzatok, hogy ő kedvesen fogadja tőletek. Az áldozás napján és másnap egyétek meg, ami pedig harmadnapra marad, azt égessétek el! Ha mégis eszik valaki harmadnap belőle, az romlott húst eszik, így az nem talál kedves fogadtatásra. Bűn terheli azt, aki abból eszik, mert meggyalázta az ÚR szentségét. Ki kell irtani az ilyen embert népe közül. Amikor földetek termését learatjátok, ne arassátok le egészen a mező széléig, és ami aratás közben elhullott, azt ne szedjétek föl. Szőlődet se böngészd végig, és a szőlődben lehullott szemeket ne szedd föl. Hagyd ott azokat a nincsteleneknek és a jövevényeknek. Én, az ÚR vagyok a ti Istenetek! Ne lopjatok, ne hazudjatok, és csalással senki se károsítsa meg honfitársát! Ne esküdjetek hamisan nevemre, mert meggyalázzátok Istenetek nevét. Én vagyok az ÚR! Felebarátodat ne sanyargasd és ne rabold meg! A napszámos bére ne maradjon nálad másnap reggelig! A süketet ne szidalmazd, a vak elé ne vess gáncsot! Félj Istenedtől: Én vagyok az ÚR! Ne kövessetek el jogtalanságot az ítélkezésben! Ne légy elfogult a nincstelen javára, és ne kedvezz a hatalmasnak! Igaz ítéletet hozz honfitársad ügyében!

3Móz 19,1-15.

KÉSZSÉG A TANULÁSRA

A süketet ne szidalmazd, a vak elé ne vess gáncsot! (3Móz 19,14)

Nem sokat foglalkoztam a fenti igével mindaddig, amíg több látássérült ember nem csatlakozott gyülekezetünkhöz. Amikor viszont ők csatlakoztak a közösségünkhöz, olyan módszereket javasoltak, amelyekkel elérhetőbbé tehetjük számukra az épületet. Segítettek felismerni, hogy bár soha nem tettünk szándékosan keresztbe egy tárgyat egy vak ember útjába, néhány szokásunk nehézségeket okozhat a látássérült embereknek.
Szerencsére barátaink türelmesen oktattak minket, míg megtanultuk, hogyan segíthetünk nekik, miközben tiszteletben tartjuk függetlenségüket. Egy Thom nevű testvér egyszer azt mondta nekem: "Légy a szemem, ne az agyam!" Ezt észben tartva megtanultam, hogy elmondjam neki a választási lehetőségeket, miközben a büfésoron haladunk, ahelyett, hogy én hoznék döntéseket helyette. Most már leírást is mellékelek a közösségi oldalam bejegyzéseihez, nem csak pusztán egy képet. És megkérdezek másokat, hogyan szeretnének segíteni a gyülekezeti eseményeken, ahelyett, hogy azt feltételezném, hogy az ilyen szolgálatban ők nem tudnak részt venni.
Krisztus testében minden tag jelentőséggel bír. Isten megmutatja, hogyan tanuljunk egymástól, miközben együtt imádjuk és szolgáljuk őt.

Imádság: Urunk, segíts, hogy tanuljunk egymástól, és szolgáljunk és imádjunk téged! Ámen.

Hogyan kerülhetem el, hogy akadály legyek Krisztus testében?
Lori Hatcher (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÉSZREVEGYÜK MÁSOK SZÜKSÉGLETEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek