2023. január 22. vasárnap

Néhány nap múlva Jézus ismét elment Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. De mivel a sokaság miatt nem vihették őt hozzá, megbontották a tetőt ott, ahol ő volt, és a résen át leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid.

Mk 2,1-5.

KÉTFÉLE EMBERTÍPUS

De mivel a sokaság miatt nem vihették őt hozzá, megbontották a tetőt ott, ahol ő volt, és a résen át leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. (Mk 2,4)

Jézus szolgálata kezdetén egyszer valakinek a házában prédikált. Nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassa őt, akik közül sokakat meggyógyított. Most ők és sokan mások visszatértek, hogy hallják Jézust prédikálni. Olyan zsúfolt volt a hely, hogy egy csoport, akik elhozták a barátjukat, hogy Jézus meggyógyítsa, nem tudtak a közelébe kerülni. Ezért felmásztak a tetőre, egy lyukat vágtak rajta, és leeresztették a barátjukat Jézushoz.
A történeten gondolkodva, eszembe jutott, hogy kétféle embertípust látunk itt. Azokat az embereket, akik nem állnak arrébb, még akkor sem, ha valakinek Jézusra van szüksége, és azokat, akik bármit megtennének, hogy a barátjukat Jézushoz vigyék. Vajon én melyik vagyok? - gondolkodtam. Emlékszem esetekre, amikor észrevettem a Jézus segítségére szorulókat - a munkahelyemen, barátaim vagy családtagok közt. Isten nem azt kéri tőlünk, hogy lyukat vájjunk egy tetőn. Lehet, hogy csak arra hív, hogy mondjunk egy kedves szót, ajánljunk fel egy ebédet, hallgassunk meg valakit, vagy csak álljunk félre az útból. Ma, ha szükséggel találkozom, kérem Jézust, hogy nyissa meg a szemem és a szívem, hogy segíthessek, és ha kell, álljak félre az útból.

Imádság: Drága Istenünk, nyisd meg a szemünket, hogy meglássuk a szükségben lévőket körülöttünk, hogy a te nevedben ajánljuk fel segítségünket! Ámen.

Isten segítségével habozás nélkül segítek másokon.
Jim Weems (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY TUDJUNK FÉLREÁLLNI, AMIKOR KELL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek