2023. február 1. szerda

"Jöjjetek, térjünk meg az ÚRhoz, mert ő megsebez, de meg is gyógyít, megver, de be is kötöz bennünket. Két nap múltán életre kelt, harmadnapra föltámaszt bennünket, és élünk majd előtte. Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az URat! Eljövetele biztos, mint a hajnalhasadás, eljön hozzánk, mint az őszi eső, mint a tavaszi eső, mely megáztatja a földet."

Hós 6,1-3.

EMLÉKEZNI AZ ÍGÉRETEKRE

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Jeles eredménnyel érettségiztem 2019 júniusában. Az volt az álmom, hogy egy neves zimbabwei egyetem jogi karán tanulok tovább, de nem sikerült. Két egyetemre felvételiztem. Az egyikről elutasítottak, a másik helyről azt a választ kaptam, hogy csak akkor vesznek fel, ha később sem jelentkezem át a jogi karra. Lesújtott a hír, és azt kérdezgettem, miért pont én? Hirtelen minden addigi bűnöm eszembe jutott, és azt gondoltam, hogy Isten most így büntet engem. Haragudtam magamra és Istenre is.
Azon tűnődtem, nem kellene-e megbocsátónak lennie és valahogy máshogy büntetni engem. Hét hónapba telt, mire újra imádkozni tudtam és kinyitni a Bibliát, hogy választ találjak. De amikor végre megtettem, Isten ott volt, és azt mondta, bízzak benne, és minden rendben lesz.
Még nem mondhatom, hogy a történetem csodálatos módon ért véget, de helyreállt a kapcsolatom Istennel, mert tudom, hogy az ő igéje soha nem változik, és ígéretei szilárdan állnak. Szeretném, ha mindenki tudná, aki eltávolodott Istentől, hogyha visszatér az ő jelenlétébe és az ő ígéreteihez, megértést és békét talál.

Imádság: Hűséges Istenünk, köszönjük, hogy te akkor is szeretsz minket, ha eltávolodunk tőled. Emlékeztess, hogy jelenlétedben békességre lelünk minden körülmények között! Ámen.

Isten ígéretei akkor is igazak, ha az életem nem a reményem szerint alakul.
Audrey Tafadzwa Chidavaenzi (Midlands, Zimbabwe)

IMÁDKOZZUNK A FRISSEN ÉRETTSÉGIZETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek