2023. február 2. csütörtök

Ekkor megszólalt Jób, és ezt mondta:
Igaz, tudom, hogy így van: hogy is lehetne igaza az embernek Istennel szemben? Ha kedve támadna vele perbe szállni, ezer kérdés közül egyre sem tudna válaszolni. Bölcs szívű és hatalmas erejű ő: ki tudna ellene szegülve épségben maradni? Hegyeket mozdít el, és nem tudják, hogy ő forgatta föl haragjában. Kimozdítja helyéből a földet, oszlopai is belerendülnek. Ha parancsol a napnak, nem ragyog fel, és pecséttel zárja le a csillagokat. Egymaga feszítette ki az eget, lépdel a tenger hullámhegyein. Ő alkotta a Nagy Medvét és a Kaszáscsillagot, a Fiastyúkot és a Dél csillagait. Hatalmas dolgokat művel kikutathatatlanul, csodás dolgokat megszámlálhatatlanul. Elvonul fölöttem, de nem látom, elsuhan, de nem veszem észre.

Jób 9,1-11.

FÉNYFORRÁS

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16).

Egy csillagfényes éjszakán kivittem a kutyát sétálni. Csodaszép volt az égbolt. Mindig ámulatba ejt Isten teremtett világa, főleg, amikor látom az égen a rengeteg csillagot és bolygót ragyogni. Mennyire hatalmas az ég! Ilyenkor eszembe jut Jób, akit szintén lenyűgöztek az Orion és a Nagymedve csillagképek, amiket én több ezer évvel Jób után ugyanúgy látok, ahogy ő.
És ami még inkább ámulatba ejtő, hogy azoknak az objektumoknak, amik a legfényesebben ragyognak, a Hold, a Vénusz, vagy a Jupiter, valójában nincs is saját fényük. A csillagoktól eltérően, melyek saját fényüket létrehozzák, a Holdnak és a látható bolygóknak nincs valódi belső fényük, hanem a Nap fényét tükrözik vissza.
Hasonlóan, mi is akkor ragyogunk a legfényesebben, ha Isten fényét sugározzuk vissza. Ha engedjük, hogy a Szentlélek az Atyára és az Úr Jézusra hangoljon, akkor tudjuk majd Isten világosságát mások felé sugározni. Ha körülöttünk minden sötétnek látszik is, Isten és az ő Fia felfoghatatlan fényforrásként ragyog az emberiség számára.

Imádság: Világmindenség Teremtője, emlékeztess, hogy te vagy a mi életünk számára a fényforrás! Ámen.

Jézus világossága mindig szebben ragyog, mint a saját fényünk.
Douglas "Rusty" Brown (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A VILÁGEGYETEMET KUTATJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek