2023. február 5. vasárnap

Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: Indulj, menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen a korongon dolgozott. De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje: Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? - így szól az ÚR. Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében. Megtörténik, hogy kimondom egy népről vagy országról, hogy kigyomlálom, lerombolom és elpusztítom. De ha megtér gonoszságából az a nép, amelyről beszéltem, akkor én is megbánom, hogy veszedelmet akartam zúdítani rá. Megtörténik, hogy megígérem egy népnek vagy egy országnak, hogy felépítem és elplántálom. De ha azt műveli, amit rossznak látok, és nem hallgat a szavamra, akkor megbánom, hogy jót akartam vele tenni.

Jer 18,1-10.

GONDOSAN FORMÁZVA

A fazekas éppen a korongon dolgozott. De rosszul sikerült az edény, amelyet agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle, ahogyan azt jónak látta. (Jer 18,3-4)

A szomszédomnak van egy gyönyörű fája. Terjedelmes zöld lombkoronája és csodaszép formája van. Szépsége nem meglepő, hiszen teljes odaadással ápolja, formálja a fát. Láttam őt, ahogy gondosan levagdossa a szeszélyesen, kuszán nővő leveleket és hajtásokat, megfontolva, mely vágás lehet a legjobb az eredmény érdekében. Egy pusztító vihar után fürgén lemetszi a letört vagy sérült ágakat. Évek óta figyelve a folyamatot, ráébredtem, hogy mindez spirituális tanulságot is hordoz. Isten is formálja a mi tökéletlen életünket.
Ahogyan szomszédasszonyom alakítja a fa koronáját, Isten formáz engem mindennapi életemben. Isten akár a romboló vihart is használhatja arra, hogy rajtam jó munkát végezzen. Mély, pusztító fájdalom ért, ami mindent kitépett belőlem, mígnem eljutottam ehhez az egyszerű hithez: "Tudom, Jézus szeret engem!". Ezekben az embert próbáló időkben gyakran rácsodálkoztam arra, hogyan működhetnek együtt ezek a nehéz dolgok úgy, hogy közben az én javamat szolgálják.
Tanulgatok bízni abban, hogy Isten mindent megtesz, hogy a jobb változata legyek önmagamnak. A szomszédom fája egy szép emlékeztető számomra, hogy Isten gondosan formál engem.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindig tudod, mikor van szükségünk szeretetedre, hogy átformálódjon életünk. Ámen.

Isten nap mint nap alakítja az életem.
Beverly Taylor (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek