2023. február 6. hétfő

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!

Jel 21,1-5.

GYÓGYÍTÓ MUNKA

A mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket. (Fil 3,20-21)

2020-ban bazálsejtes karcinómával műtötték az arcomat. Naponta többször kellett masszíroznom, hogy a heg összehúzódjon és laposabb legyen. Orvosi szilikonlapot is viseltem a heg felett. Más szavakkal: a heg eltüntetéséért nekem is tennem kellett.
Ez a tapasztalat arra késztetett, hogy elgondolkodjak az életünkben keletkező sebekről. Néhány látható, de nagyrészük nem - az elhagyatottságból, a bántalmazásból, a rossz döntések miatti bánkódásból vagy az Isten igéjével szembeni engedetlenségből eredők nem láthatók. Hálás vagyok azoknak az orvosoknak, akik el tudják távolítani a beteg sejteket, vagy a tanácsadóknak, akik segítenek feltárni a bennünk lakozó fájdalmat. Leginkább azért vagyok hálás, mert Urunk már ellátta a lelki elszigeteltségünk miatt keletkező sebeket. Bármilyen kitartó vagyok is, nem tudom meggyógyítani önmagam, és nem tudom kiérdemelni Isten jelenlétét. Hálás vagyok, hogy Jézus megtette ezt a kereszten, bocsánatot ad bűneinkre és begyógyítja sebeinket.
Néhány heg egész életünkben megmarad. De Isten megígérte, hogy akik Krisztust szeretik és hisznek benne, azok a mennyben új testet kapnak, és ott nem lesz több sebhely (Jel 21,4).

Imádság: Drága Urunk, segíts átadnunk neked gondjainkat és félelmeinket! Ámen.

Amit a földön nem lehet meggyógyítani, a mennyben örökre meggyógyul.
Larry Scanlan (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek