2023. február 8. szerda

Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel! Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt Istenben. Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.

Kol 3,1-4.

A VALÓDI ÉNEM

Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem. (Gal 2,20)

Tizenéves korom egyik legnagyobb küzdelme az volt, hogy állandóan összehasonlítottam magam másokkal, és megpróbáltam megfelelni a világi normáknak, amelyek alapján szépnek, okosnak és ügyesnek számított valaki. Azt hittem, az identitásom a külsőmben, mások rólam alkotott véleményében, a barátaim számában és az általam elért eredményekben rejlik.
Könnyű belekerülni az állandó hasonlítgatás és bizonytalanság körforgásába. Ahogy idősebb lettem és hitemben erősödtem, ráébredtem, hogy ezek a világi normák nem örök érvényűek. Mivel Krisztus-központú légkörben nevelkedtem, mindig eszembe jutott, hogy Isten lányaként nem kell próbálnom másnak lennem. Csodálatos vagyok úgy, ahogy vagyok.
Most életem egy új fejezete kezdődik, főiskolára megyek. Még mindig küzdök azzal, hogy összehasonlítom magam másokkal, és aggódom, mit gondolnak rólam az emberek, de emlékeztetem magam, csak az számít, hogy Isten mit gondol rólam. A Jézus Krisztussal való kapcsolatom fejlődése és Krisztus szeretetének másokkal való megosztása az, ami valóban számít.

Imádság: Istenünk, segíts megtalálni identitásunkat benned, és gondolatainkat a fenti dolgokra összpontosítani! Ámen.

Isten teremtményeként csodálatos vagyok.
Emily Morren (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A TIZENÉVESEKÉRT, AKIKNEK ALACSONY AZ ÖNÉRTÉKELÉSÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek