2023. február 9. csütörtök

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. A farizeusok ekkor ezt mondták neki: Te önmagadról teszel bizonyságot: a te bizonyságtételed nem igaz. Jézus így válaszolt nekik: Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki felett. De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem. A ti törvényetekben is meg van írva, hogy két ember tanúságtétele igaz. Én önmagamról teszek bizonyságot, és bizonyságot tesz rólam az Atya is, aki elküldött engem. Erre megkérdezték tőle: Hol van a te Atyád? Jézus így válaszolt: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek.

Jn 8,12-19.

VILÁGOSSÁG EGY KERESZTRŐL

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)

2020 karácsony napján egy barátom nappalijában ülök Norvégiában, Tonsberg-ben, miközben a Várhegy tetején álló régi őrtornyot nézem. A templomok zárva vannak a COVID-19 járvány miatt. Március óta nem láttam a gyermekeimet és az unokáimat; magányosnak érzem és sajnálom magam annak ellenére, hogy a barátommal vagyok.
Meglepetésemre észrevettem, hogy a torony tetején van egy nagy kereszt, amelynek fénye szétterül az egész városra. Új érzések kerítenek hatalmukba, mintha borús gondolataimnak és önsajnálatomnak meg kellene adnia magát a kereszt fényének.
Jézus azt mondta, hogy ő a világ világossága. És ebben a pillanatban olyan, mintha Jézus ezt mondaná nekem: "Soha nem vagy egyedül, amíg én veled vagyok, eddig sem és a jövőben sem foglak soha elhagyni. A hajnal átveszi a sötétség helyét. Várj, és meglátod!" Szemeimet a kereszten pihentetem, amely nemcsak a várost, hanem a szívemet is beragyogja - és megvigasztalódom.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük a világosságodat a világban és az életünkben. Köszönjük a szeretetedet, amely soha nem hagy egyedül minket. Ámen.

Krisztus világossága erősebb a magányosságomnál.
Oystein Brinch (Oslo, Norvégia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK EL VANNAK SZIGETELVE A CSALÁDJUKTÓL ÉS BARÁTAIKTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek